Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Avrupa'daki göçmen krizi

Avrupa'daki göçmen krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 15:10:06

Avrupa'daki göçmen krizi
Afrika genelinde faaliyet gösteren Afro Arap Kültür Enstitüsü Başkanı Büyükelçi Muhammed Salem Sufi, son günlerde dünya genelinde artan mülteci hareketliliği ve yaşanan trajediye ilişkin "Avrupa'nın, artan mülteci sayısını minimize edecek herhangi bir projesinin bulunmadığı"nı belirtti.

Son zamanlarda Akdeniz'de yaşanan facialarla dünya gündeminde yer alan ve günden güne derinleşen göçmen krizini AA muhabirine değerlendiren Sufi, bu sorunun tehlikeli bir noktaya ulaştığına dikkati çekerek, Avrupa ülkelerinin sorunun çözümü üzerinde daha fazla yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Büyükelçi Sufi, daha fazla mülteci trajedisi yaşanmaması için Avrupa ülkelerinin Arap ve Afrika ülkeleriyle daha fazla işbirliği yapması ve iletişime geçmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tüm dünya özellikle de Avrupa, mültecilerin kaynağı olan ülkelere yardım konusunda isteksiz görünüyor. Avrupa'nın, artan mülteci sayısını minimize edecek herhangi bir projesi bulunmuyor" diye konuştu.

Afrika'da son zamanlarda Boko Haram ve Eş-Şebab örgütlerinin eylemlerinin artmasına da değinen Sufi, "Terörizm ve radikal akımlar sadece Afrika değil, tüm dünyada yaşanan bir gerçek. Benim dünyaya çağrım, bu radikalizmin nedenlerini hep beraber inceleyelim ve ona göre çözüm üretelim" dedi.

Sufi, Afro Arap Kültür Enstitüsü'nün, kasımda uluslararası bir konferans düzenleyerek, Arap ve Afrikalı uzmanların katkıları ile terörizme karşı strateji üretmek istediğini sözlerine ekledi.

Haber Ara