Dolar

32,5037

Euro

34,5737

Altın

2.500,80

Bist

9.548,09

Ahrar'uş Şam: Fırat Kalkanı'na katılacağız

Suriye’de bulunan silahlı muhalif grupların en büyüklerinden olan Ahrar El Şam Fırat Kalkanı harekâtına katılma kararı aldı. Örgüt, hedeflerinin 'IŞİD ve PKK’ya karşı savaşmak' olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 14:07:30

Ahrar'uş Şam: Fırat Kalkanı'na katılacağız

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Al Jazeera'den Can Hasasu'nun haberine göre Suriye'de faaliyet gösteren en güçlü silahlı muhalif grup olarak gösterilen Ahrar'uş Şam, Fırat Kalkanı'nın 28. gününde yayınladığı fetva ile savaşçılarına, Türkiye'nin yürüttüğü operasyona destek verme çağrısında bulundu.

İŞTE GEREKÇELER

Ahrar'uş Şam'ın dört kişiden oluşan fetva meclisi tarafından imzalanan bildiriye göre Fırat Kalkanı'na destek kararı iki gerekçe ile alındı. Bunlardan birincisi ‘Tasvip edilemez eylemleriyle İslam inancını karalayıp, Suriye devrimini sırtından hançerleyen' IŞİD'e karşı savaşmak ve onun egemenliğine son vermek.

Ahrar El Şam, Fırat Kalkanı harekâtına katılmasının ikinci gerekçesi olarak da ‘Suriye devriminin düşmanı' olarak tanımladıkları "PKK, PYD gibi örgütlerin IŞİD'den temizlenen yerleri almasına engel olmak" olarak açıkladı.

İŞTE O FETVA

Fetvada “PKK, PYD'nin Tel Abyad ve Menbic gibi yerlerde halkımıza yaptıkları unutulmamalı. Sünni Arapları ve diğer bölge sakinlerine musallat olup ölümlere, zorunlu göçe ve yıkıma neden oldular. Bunların bir daha yaşanmasına izin veremeyiz" denildi.

ÖNEMLİ NOT: YALNIZCA TÜRK ORDUSU İLE YAPILACAK OPERASYONLAR...

Ahrar'uş Şam'ın açıklamasında kımızı harflerle yazılan bir dip notFetvanın yalnızca Türk Ordusu ile yapılacak koordineli operasyonlar' ile ilgili olduğunun altını çiziyor.

"AMERİKA" İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Fetvada, Amerikan askerlerinin geçtiğimiz günlerde Çobanbey'e girmesi ve bölgedeki bazı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının onlara duyduğu tepki sonucu bölgeden ayrılmaları hatırlatılarak "Konu tam olarak açığa kavuşmuş değil. Ayrıntılar belirgin hale geldiğinde, bu konuyla ilgili olarak, ayrıca bir fetva yayınlanacaktır" ifadesi kullanıldı.

Haber Ara