Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

50 IŞİD üyesi daha öldürüldü

Kilis'e yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki IŞİD mevzileri vurularak, toplam 50 IŞİD üyesi öldürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 08:51:34

50 IŞİD üyesi daha öldürüldü

Kilis'e yapılan roket saldırısının ardından, Suriye'nin Suran, Arşak, İkdah ve İhtimalat bölgelerindeki IŞİD mevzilerinin fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurularak, toplam 50 IŞİD üyesinn öldürüldüğü ifade edildi.

AA'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Kilis'e roket saldırısı düzenlenmesinin ardından, Suriye'de Suran'ın kuzeyindeki bölgede, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı ile yerleri tespit edilen IŞİD'e ait iki Katyuşa mevzisi ile Arşak ve İkdah bölgelerinde tespit edilen bir top mevzisi, sınırda konuşlu fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla ateş altına alındı. Mevzilerde bulunan 30 IŞİD üyesi etkisiz hale getirildi.

Ayrıca, İhtimalat bölgesinde tespit edilen iki top mevzisi, mühimmat deposu, Doçka mevzisi ile bir araç da fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla açılan ateş sonucu imha edildi. Mevzilerde bulunan 20 IŞİD mensubu öldürüldü. Söz konusu bölgelerde çok sayıda yaralı IŞİD mensubu olduğu bilgisine ulaşıldı.

Dün de Suriye'nin Tuğhali bölgesindeki IŞİD mevzileri, Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryasıyla vurularak 63 IŞİD üyesi etkisiz hale getirilmişti.

 

 

Haber Ara