$

Dolar

46,6315

Euro

53,1715

£

Sterlin

61,5997

Frank

57,6408

Gram Altın

6.119,4400

Bitcoin

2.797.402

$

Dolar

46,6315

Euro

53,1715

£

Sterlin

61,5997

Frank

57,6408

Gram Altın

6.119,4400

Bitcoin

2.797.402

YAŞAM

Zonguldak'ta 'İsrail sazanı' alarmı

Alaplı Çayı'nda, 'İsrail sazanı' olarak bilinen balıkların çoğalması ve diğer balık türlerini yok etmesi balıkçıları endişelendiriyor.

05.07.2015 - 14:26
hakan
Zonguldak'ta 'İsrail sazanı' alarmı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

AA'nın haberine göre, Alaplı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz yaptığı açıklamada, halk arasında "İsrail sazanı" olarak bilinen balık türünün yerli balıkları yok ettiğini söyledi.

Zonguldak Su ürünleri Müdürlüğü'ne inceletmek için bu balık türünden göndereceklerini belirten Yılmaz, "Alaplı Çayı'na bu balık türünün ne zaman bırakıldığını bilmiyoruz ama hızla çoğalıyor. Yerli sazanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" diye konuştu. Yılmaz, İsrail sazanının satılmasının yasak olduğunu belirtti.

"GÜNDE 50 SAZAN YAKALIYORUZ"

Olta balıkçısı Serkan Yılmaz ise İsrail sazanı bolluğu yaşandığını, bu nedenle yerli balıkların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bu balığa "istilacı" dendiğini ifade eden Yılmaz, "Çayda İsrail sazanı olduğunu duyunca arkadaşlarla birlikte avlamaya çalışıyoruz. Burada İsrail sazanı bolluğu yaşanıyor. Günde 40-50 sazan yakalıyoruz. Yakaladıklarımızı isteyenlere veriyoruz. Çayımızda istilacı İsrail sazanı istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın