Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yunan adaları Feribotlines tatil paketleri ile güvenilir ve ekonomik tatil rotası oldu

Yunan Adaları’nda geçerli olacak kapı vizesi uygulamasının açıklanması ile adalara ve uygulamaya olan merak arttı. Yunan Adaları’na gerçekleşen feribot seferlerinin yanı sıra son yıllarda Yunan Adaları tatil paketleri ile ünlenen Feribotlines, yakın Yunan Adaları’ndaki en önemli tur operatörlerinden biri haline geldi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-27 09:47:07

Yunan adaları Feribotlines tatil paketleri ile güvenilir ve ekonomik tatil rotası oldu

Şirketin CEO'su Tamer Arda Tuncer, adaların huzurlu ve ekonomik tatil imkanı sunduğunu, yolcuların Feribotlines tatil paketi konsepti ile ekonomik ve güvenilir tatile ulaşmaktan çok memnun olduklarını belirtti.

2020 öncesi Adalar çok popülerdi

Türk turistler tarafından 2020 öncesinde en çok tercih edilen yurt dışı destinasyonu olan Yunanistan, özellikle Türkiye'ye yakın adalardaki yaz tatili seçenekleriyle ilgi çekmeye devam ediyor. 2020 yılına kadar tatilcilerin gözde rotası olan Yunan Adaları, sınırların kapalı olduğu 2 senelik covid süreci ve artan döviz kurlarının üzerine gelen Schengen vize randevusu almaktaki zorluklar nedeniyle yolcular seyahat etmekten çekinebiliyordu.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 09.45.05 (1)

Tatil paketleri misafirlerimizi çok rahatlattı

2019 yılında başlayan ve 2022'de sınırların açılması ve Çeşme Sakız feribot seferlerinin başlamaıyla tekrar sunulan Feribotlines tatil paketi fırsatlarıyla Türk turistlerin ulaşım, konaklama, rent a car, vize gibi konularda ekonomik ve güvenilir şekilde rahatladığını belirten Tuncer ''Feribotlines tatil paketleriyle doğru otel ve kolay ulaşım konusunda misafirlerimiz çok rahatladı. Baştan başa seyahat desteği sürecimizle adalarda ihtiyaç duyabilecekleri araç kiralama, rehberlik veya vize başvurusu gibi konularda kendilerini güvende hissediyor''diye belirtti.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 09.45.05

Adalarda Otel sayısının az olması ve vize problemleri kapasiteyi kısıtlıyor

Yunan Adaları'na düşünülenin aksine Türk'den çok yabancı turistin seyahat ettiğini, adalara Avrupa'nın dört bir yanından her gün onlarca charter uçuşun indiğini belirten Tuncer ‘'Adaların önde gelen otelleri genellikle avrupalı tur operatörleri tarafından kapatılıyor, kalan oteller hem sayı açısından yeterli değil hem de kaliteli seçenek çok kısıtlı. Buna vize randevuları ve kapı vizesinde kontenjan problemi de eklenince seyahat eden sayısı kısıtlanıyor.''dedi. Sözlerine ‘'Bu noktada tatil paketlerimizle misafirleri adaların en iyi fiyat performans otelleriyle buluşturması ve vize ile başlayan seyahat destek sürecimiz en önemli avantajımız''dedi.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 09.45.04 (1)

Yeni rotalar ekleniyor, uzak adalara da ulaşmak mümkün

Feribot rotalarına yeni seferlerin de eklenmesi ile kolay ulaşılabilecek adaların sayısı artıyor. Feribotlines'dan alınan bilgilere göre Samos feribot seferleri başta olmak üzere Sakız, Midilli, Kos ve Rodos adalarının yanı sıra bu sene Leros, Symi, Kalimnos, Patmos gibi adalara da direkt seferlerin başlayacak. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü Mykonos, Santorini gibi Türkiye'ye daha uzak adalara aktarmalı feribot seferleri ile mümkün.

Kapı vizesi başlıyor ama kontenjana dikkat

Bu yaz seyahat etmek isteyen tatil severleri Kapıda vize başvuruları için her adada günlük bir kota olduğunu ve bunun çok önceden dolabileceği hakkında uyaran Tuncer ‘'Her adanın gümrüğü o gün kapı vizesi ile giriş yapabilecek yolcu sayısı ile ilgili bir kontenjan belirliyor. Bazı adalarda bu 200'ü geçerken, bazı adalarda 50-60 kişi ile sınırlı olabiliyor. Bu nedenle seyahat etmek isteyen kişilerin seyahat satın almadan önce kapı vizesi kontenjanı ve çalışacakları acentenin bu desteği sağlayabileceğinden emin olması gerekiyor''dedi.

Haber Ara