Dolar

32,2773

Euro

34,9276

Altın

2.444,28

Bist

10.173,42

'YDG - H'nin Güneydoğu sorumlusu gözaltında'

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün aktardığı bilgiye göre YDG - H'nin Güneydoğu Anadolu lideri gözaltına alındı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-25 19:24:11

'YDG - H'nin Güneydoğu sorumlusu gözaltında'

PKK'nın gençlik ve kent yapılanması YDG - H'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi sorumlusu olduğu öne sürülen 33 yaşındaki Ferit Y., Şanlıurfa'da gözaltına alındı.

Polis, Ferit Y.'nin Şanlıurfa'dan Gaziantep'e gideceği yönünde alınan bilgi üzerine şehirlerarası otobüs terminalinde polis tarafından önlem aldı. Terminale gelen Ferit Y., Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Üst aramasında örgütsel doküman, parti ve örgüt üyeleriyle yaptığı özeleştiri raporları ve yüklü miktarda para ele geçtiği öne sürülen Ferit Y.'nin Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep'te örgüt üyeleri ile toplantılar yaptığı ve eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia ediliyor.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Ferit Y., sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan Ferit Y.'nin gözaltına alınmasına paralel olarak,  YDG-H üyesi oldukları ileri sürülen Darı Aydın ile Abdulhamit Angay ise polis tarafından düzenlenen operasyonla kaldıkları evde gözaltına alındı.

Haber Ara