Dolar

32,3573

Euro

34,7827

Altın

2.401,47

Bist

10.208,65

Yarın fırınlar kapalı mı? 21 Mart fırınlar açık mı? Edirne'de fırınlar hangi ilçede kapalı?

Yarın fırınlar kapalı mı? Çok yüksek riskli kategoride bulunan Edirne'de vaka sayılarını düşürmek için yeni tedbirler hayata geçiriliyor. Bu tedbirler kapsamında yarın ve 21 Mart'ta fırınların kapalı olacağı açıklandı. 21 Mart'ta fırınlar açık mı? Haberi alan vatandaşlar da yarın fırınlar kapalı mı? diye sormaya başladı. Edirne'de fırınlar hangi ilçede kapalı? Edirne'nin Keşan ilçesinde fırınlar yarın ve 21 Mart pazar günü kapalı olacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-13 15:31:01

Yarın fırınlar kapalı mı? 21 Mart fırınlar açık mı? Edirne'de fırınlar hangi ilçede kapalı?

Koronavirüs risk haritasında kırmızı renkte bulunan ve çok yüksek riskli kategoride yer alan Edirne'de vaka sayılarını düşürmek için yeni tedbirler alındı. Vatandaşları yakından ilgilendiren bu karar ile fırınlar pazar günü kapalı olacak. Peki fırınlar yarın kapalı mı? Fırınlar 21 Mart'ta kapalı mı? Edirne'de fırınlar hangi ilçelerde kapalı? Fırınlar ne zamana kadar kapalı?

Edirne'nin Keşena ilçesinde pazar günü sokağa çıkma yasağı ugulanıyor. Ancak bazı vatandaşların ekmek alma bahanesi ile bu yasakları deldikleri öğrenildi. Durum böyle olunca pazar günü sokapa çıkma yasaklarıyla birlikte fırınların da kapalı olmasına karar verildi. Edirne'nin Keşan ilçesinde yarın ve 21 Mart Pazar günü ekmek üretmemesi kararı aldı.

PAZAR GÜNÜ FIRINLAR KAPATILDI

Keşan Fırıncılar Derneği Başkanı Ayhan Gevrek, bazı vatandaşların ‘ekmek almaya çıktım' bahanesiyle sokağa çıkma kısıtlamasını suistimal edip, gezdiğini belirterek, şöyle konuştu: “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca 14 ve 21 Mart tarihlerinde fırınların ekmek üretmemesi karar aldı. Yani iki pazar fırınlarımız kapalı olacak. Tabi bunun bir sebebi var. Geçen haftaki kontrollerde polisin çevirdiği 37 kişi evine uzak olduğu halde fırına ekmek almaya gittiğini söylemiş. Kısıtlama gereği herkes kendi bölgesinde, mahallesinde en yakın fırından veya marketten alışveriş yapması lazım. Bu suistimal ediliyor. Adam çıkıyor eline iki ekmek alıyor, bütün Keşan'ı geziyor. Durum böyle olunca da bize sordular ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da böyle bir karar aldı.”

Haber Ara