Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Umut'un gerçek kimliği bulundu iddiası

Antalya'da 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve hafızasını kaybeden Umut'un, gerçek kimliğinin, Moskova'da yaşayan Olga Pamohaba isimli bir kadın tarafından bulunduğu ileri sürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 19:59:21

Umut'un gerçek kimliği bulundu iddiası

Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden Rus gencine "Umut" ismini vererek bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamohaba'nın sosyal medyadaki hesabından Marmaris'te 7 yıl önce ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan bir gence ait fotoğraf paylaştığını belirtti.

Kabadayı, fotoğraftan Umut adına açılan sosyal medya hesabının da etiketlenmesi nedeniyle haberlerinin olduğunu ifade ederek, "Fotoğraf Umut'a çok benziyor" diye konuştu.

Pamohaba ile iletişime geçmeye çalıştıklarını ancak Rusça bilmedikleri için Kazakistanlı birinden çeviri için yardım aldıklarını anlatan Kabadayı, buna rağmen kadınla hala bir iletişim kuramadıklarını anlattı.

"Umut'un fotoğraflarına nasıl ulaştığını bilmiyorum"

Gülsüm Kabadayı'nın oğlu, Tunahan Ağar da Moskova'da yaşayan Olga Pomahoba'nın kendilerine, Umut için açtıkları sosyal medya üzerinden ulaştığını ve orada Umut'un olabileceğini düşündükleri 7 yıl önceki fotoğrafların paylaşıldığını gördüklerini ifade etti.

Pomahoba'nın sosyal medya hesabına baktıklarında Umut'un durumunda olan bir çok kişiye ve aileye yardım ettiğini gördüklerini ifade eden Ağar, "Anladığım kadarıyla Pomahoba Rusya'da bu tür işlerle ilgileniyor. Daha önce de Umut'un durumuna benzer insanlara yardımcı olmuş. Şimdi Umut'a el attı ve fotoğraflar gönderdi. Hiç bir şeyden haberimiz yok. Rusça bilmediğim için Olga hanımın Umut'un fotoğraflarına nasıl ulaştığını bilmiyorum" diye konuştu.

Haber Ara