Dolar

32,2802

Euro

34,8083

Altın

2.412,22

Bist

10.267,09

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat ne zaman başlıyor?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahatin yakında başlayacağını açıkladı. Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat ne zaman başlıyor? Türkiye'den Azerbaycan'a yeni kimlik kartıyla gidilecek mi? Azerbaycan vizesiz seyahat koşulu neler? Azerbaycan'a kaç gün vizesiz seyahat var? Azerbaycan'a gitmek için pasaporta gerek var mı? Azerbaycan'a 1 Nisan 2021 tarihinde yeni kimlik kartıyla vizesiz seyahat başlayacak. Vizesiz seyahat süresi 90 güne çıkarıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-16 14:23:49

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat ne zaman başlıyor?

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat ne zaman başlıyor? Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlik kartı ile vizesiz seyahatler yakında başlıyor. Türkiye'den Azerbaycan'a yeni kimlik kartıyla gidilecek mi? Azerbaycan vizesiz seyahat koşulu neler? Azerbaycan'a kaç gün vizesiz seyahat var?  Azerbaycan'a gitmek için pasaporta gerek var mı? Azerbaycan'a 1 Nisan 2021 tarihinde yeni kimlik kartıyla vizesiz seyahat başlayacak. Vizesiz seyahat süresi 90 güne çıkarıldı. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat ne zaman başlıyor?

İki devlet tek millet Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğini pekiştirecek adımlar atmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat başlıyor? İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye'den Azerbaycan'a vizesiz seyahatin 1 Nisan 2021 tarihinde başlayacağı açıklanıldı. 

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki vizesiz seyahat süresi kaç gün?

Türk Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada "İki ülke vatandaşları 1 Nisan 2021'den itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkartıldı" ddenildi. 

Türkiye-ile-Azerbaycan-arasında-vizesiz-seyahat-ne-zaman-başlıyor

Yeni kimlik kartı ile Azerbaycan'a vizesiz seyahat mümkün mü?

Açıklamada Azerbaycan ile Türkiye arasında 90 güne kadar vizelerin kaldırılacağı belirtildi. Vatandaşlar vizeler kalkıtığı günden itibaren yeni kimlik kartlarıyla Azerbaycan'a vizesiz seyahat edebilirler.

Azerbaycan vize istiyor mu?

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren Azerbaycan-Türkiye arasındaki vize uygulamasının kaldırılacağını duyurmuştu. Uygulama bazı aksaklıklar nedeniyle ertelenmişti. Azerbaycan ı 1 Nisan 2021'den itibaren itibaren Türk vatandaşlarından vize istemeyecek. Vizesiz seyahat süresi 90 gün olacak. Daha önceleri Yeşil (Hususi), Gri( hizmet), Siyah (Diplomatik) pasaport hamilleri Azerbaycan'a 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz giriş yapabiliyordu. Bordo (Umumi) pasaport hamillerinin ise vize alması gerekiyorken, 1 Eylül tarihinden itibaren Bordo (Umumi) pasaporta sahip Türk vatandaşları da Azerbaycan'a 30 gün süre ile vizesiz giriş yapabiliyordu.

Azerbaycan'a gitmek için pasaporta gerek var mı?

Yeni dönem ile birlikte Azerbaycan'a gitmek için pasaporta gerek kalmayacak. Vatancaşlar yeni kimlik kartları ile seyahatlerini yapabilecek. 

 

Haber Ara