Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Tatilcilere uyarı!

Ramazan Bayramı öncesi yola çıkacak sürücülerin dikkat! Uzmanlar yola sabah erken saatlerde ya da akşamüstü çıkmanın sürüşün daha kolay geçmesini sağlayacağını açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 18:18:07

Tatilcilere uyarı!

BAYRAM tatilinin 4 güne çıkmasıyla çoğu kişi yollara düştü. Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Murat Tosun, yaz aylarında olmamız nedeniyle bayram tatili için yola yasabah erken saatlerde ya da yakın yerler için akşam üstü çıkmak gerektiğini, bu durumun sürüşün daha kolay geçmesini sağlayacağını belirterek, "Zorunluluk yoksa sürücüler öğle saatlerinde yola çıkmamalı" dedi.

Öğlen ışığın asfalt üzerinde kırılmasının görüş açısını bozduğunu kaydetti. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda 92 kişinin öldüğünü, 657 kişinin yaralandığını hatırlatan Tosun önlemleri şöyle sıraladı: Yola bakımı yapılmış araçla çıkın. Emniyet kemerinizi takın. Çocuğunuzu özel koltuğuna oturtun. Toplamda en fazla 8 saat araç kullanın, her 2 saatte bir kısa molalar verin. Gece yolculuklarında camların temizliğine daha fazla dikkat edin. Herhangi bir kazaya karışılması durumunda 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis'i arayın. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise kazaların genellikle arkadan çarpma şeklinde meydana geldiğini açıklayarak öndeki araçla takip mesafesinin korunması ve hız yapılmaması konusunda uyardı.

Kapıkule'de izdiham

Bayramı baba ocağında geçirmek isteyen gurbetçilerin yoğunluğu nedeniyle, önceki gün Kapıkule Gümrük Kapısı'nda tüm zamanların en çok araç girişi yapıldı. Dün 8 bin 900 gurbetçi aracı Kapıkule'den Türkiye'ye giriş yaptı. Bu araçlarla 38 bin 966 gurbetçi baba ocağına doğru yol aldı.

Öte yandan içkarışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, bayramı geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Suriye'ye gitti. Mart ayından bu yana gelişlere kapalı olan Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen ve Suriyeliler, otobüslerle ülkesine gitti.

Bayramda yağış yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise üzerinde seyredeceğini bildirdi. Buna göre arife günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu hariç tüm bölgeler ise açık ve az bulutlu geçecek. Bayramın 1. ve 2. günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı, Van ve Bitlis çevrelerinde hafif sağanak geçişlerinin görülebilek, bayramın 3. gününde ise ülke genelinde yağış beklenmiyor.

Haber Ara