Dolar

42,8157

Euro

50,5763

Altın

6.166,51

Bist

11.340,10

Taksim Meydanı ile Gezi Parkı birleşiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Taksim Meydanı ile Gezi Parkı’nın birleştirilme çalışmaları başladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 11:26:09

Taksim Meydanı ile Gezi Parkı birleşiyor

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl önce araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılan meydan, yapılan çalışmalar sonrasında daha yeşil bir görüntüye sahip olacak. Çalışmalarda epeyce ilerleme kaydedilirken, Taksim Meydanı ile Gezi Parkı'nı birleştirme çalışmalarına da başladı. Bu kapsamda Taksim Meydanı'nın Talimhane girişiyle Gezi Parkı'nın yan bölümleri yaya yoluyla birleştirilecek. Gece ve gündüz demeden çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yapılan çalışmalardan vatandaşlarda memnun.

Çalışmalardan oldukça memnun olduğunu belirten Taha Ural, “Meydan daha öncekli haliyle boştu. Baya bir yaya yolu vardı. Şimdi ise Gezi Parkı ile Taksim Meydanı'na birleştirecekler. Güzel de orturma alanları olacak, daha hoş ve güzel gözükecek. Eski haline göre daha güzel olacak. Çünkü boşluğun yerini görsellik ve güzellik alacak. Ağaçlar ekilecek, banklar koyulacak” dedi.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı

Haber Ara