Dolar

32,3601

Euro

34,8044

Altın

2.394,95

Bist

10.208,65

Taksim’de müdahale

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıyı bahane ederek korsan gösteri düzenlemek isteyen gruba polis müdahale etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 22:04:35

Taksim’de müdahale

Uyarılara rağmen dağılmayan grup, polisin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine Galatasaray Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıyı protesto etmek istedi. Olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan gösteriler izinsiz olmasına rağmen yürüyüşle sürdürülmek istendi. Polis izinsiz gösteri için grubu dağılması yönünde uyardı. Ancak tüm uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise havai fişeklerle karşılık verdi. Bunun üzerine harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, göstericileri dağıtmak için biber gazı, tazyikli su ve boyalı misket kullandı. Göstericiler yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Sokak aralarına dağılan gruptan bazı kişilerin polise havai fişeklerle saldırdığı görüldü.

Öte yandan, İstiklal Caddesi'nde gezen bazı vatandaşlar da yapılan müdahaleden nasibini aldı. Bir anda grup ve polisin arasında kalan bazı vatandaşların biber gazından etkilendikleri görüldü. Bölgedeki gerginlik sürerken, Taksim'de alınan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Haber Ara