Dolar

43,2849

Euro

50,8518

Altın

6.575,98

Bist

12.812,66

Suriyeli Fatma eski yüzüne kavuşacak

Suriye'deki iç savaşta 'varil bombalı' saldırı sonucu yüzünün tamamı yanan Suriyeli 3 yaşındaki Fatma, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilecek.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 11:52:46

Suriyeli Fatma eski yüzüne kavuşacak

Suriye'de 7 ay önce, Esed rejimine bağlı birliklerin varil bombalı saldırısında yüzü yanan, bir elinin parmaklarını kaybeden Fatma Husen El Ali, ailesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığındı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Ajansı'nın, Fatma'nın dramına ilişkin haberi üzerine, küçük kızı MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi.

Fatma'yı muayene eden Plastik ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mustafa Özkan, AA muhabirine, küçük kızın tedavisini yapacaklarını belirterek, "Fatma için 2 veya 3 ameliyat hedefliyoruz. Yüz çevresindeki ve saçlarındaki doku kayıplarını gidereceğiz. Fatma, ameliyatların ardından eski yüzüne kavuşmuş olacak" dedi.

Baba Husen Mahmut el Ali de kızının tedavisi için çaba gösteren herkese teşekkür ederek, "Türkiye'de olmak bize huzur veriyor. Kızımın sağlığına kavuşacağı günü bekliyoruz. Sağolsun bizimle ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Sizler bizim her zaman kardeşlerimiz oldunuz" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Fatma için muayene sürecinin tamamlandığını, farklı zamanlarda estetik ameliyatlar geçireceğini bildirdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NBA'in efsane yıldızlarından Shaquille O'Neal ile bir araya geldi

Haber Ara