Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Suriyeli çocuğa saldıranlar için yasal süreç başlatıldı

İzmir’de ekmek parası için mendil satan Suriyeli çocuğa saldıran esnaf için yasal süreç başlatıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 14:52:06

Suriyeli çocuğa saldıranlar için yasal süreç başlatıldı

İzmir'de ekmek parası kazanmak için sokakta mendil satan Suriyeli çocuğa yapılan utanç verici saldırı, sadece o minik çocuğun burnunu değil, Türkiye'nin de vicdanını kanatmıştı. Esnafın saldırısına uğrayan çocuğun kanayan burnunun görüntüsü hafızalara kazındı. Aldığı darbelerden sonra masalara sığınan çocuk ağlayarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışmıştı. Vatandaşlar çocuğa yardım etmek istemesine rağmen ürken çocuk olay yerinden hızla uzaklaşmıştı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Bu vicdansız olay üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. İzmir Emniye Müdürü Celal Uzunkaya iki günlük arama sonucunda Suriyeli çocuğa ulaşıldığını ve esnaf hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

ŞİKAYETÇİ OLMALARI SAĞLANDI

Uzunkaya, “Duyduğumuz anda ekiplerimiz aramaya başladı. İki günlük aramanın sonucu çocuğa ulaşıldı. Konu şikayete bağlı suçlar kapsamında olduğundan annesiyle emniyete getirilip şikayetçi olmaları sağlandı. Esnafla ilgili işlem başlatılıp olay savcılığa intikal etti. Ayrıca çocuk ve annesine yardım konusunda gerekli girişimlere başladık" açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara