Dolar

32,2949

Euro

34,7760

Altın

2.395,14

Bist

10.247,75

Sosyal mesafeye karşı 'Sınırsız Duygular' projesi

İtalya'da bir huzur evi, Covid-19 salgınından dolayı aylardır sevdiklerine dokunamayan yaşlılar için özel bir oda kurdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 18:45:48

Sosyal mesafeye karşı 'Sınırsız Duygular' projesi

"Sınırsız duygular"

İtalya'nın Treviso kentine bağlı Castelfranco Veneto kasabasında bulunan Domenico Sartor Huzurevi, ülkede yaşanan salgında ikinci dalganın da baş göstermesi üzerine sakinlerinin moralini yükseltmek için kurduğu “sarılma odası”nda, sosyal mesafe dikkate alınarak cam ve plastik bölmeler kullanılıyor.

Italyada-bir-bakimevi-sakinlerinin-sevdiklerine-sarilabilmesi-icin-plastik-perdeler-yerlestirdi-1

“Cam ve plastik bölme”

"Sınırsız duygular" adı verilen proje kapsamında düzenlenen odada, yakınların görüşmesi, birbirine sarılması ve el tutuşmasına imkan tanıyan cam ve plastik bölmelerde sohbet için kulaklıklar da mevcut.

Sarılma odası projesi, İtalyan basınında "sarılmaktan vazgeçmeyen insanlık", "duyguları serbest bırakmak için plastik bir örtü" gibi başlıklar altında haber oldu.

La Repubblica gazetesine konuşan bir huzurevi sakini ise, yaşadıklarını "duygularla dolu bir kabın kapağının açılması" şeklinde ifade etti.

Huzurevinde kalan bir başka kadın ise, kızıyla görüştükten sonra konuştuğu haber kanalında, "Haftalardır yalnızca video görüşmesi yapabilirken sonunda kızıma sarılabildim. Çok uzun zamandır bunu yapmayı özlüyordum, serap gibiydi" dedi.

Haber Ara