Dolar

32,3275

Euro

34,2965

Altın

2.393,12

Bist

10.276,88

'Sivil direniş en büyük silahımızdır'

Mısır Eski Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud, iki yıldan bu yana hiçbir şiddet eylemine bulaşmadıklarını ifade ederek, 'Bu yürüyüşümüzle zafere ulaşacağımızı düşünüyoruz, başka bir yol takip etmiyoruz' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 16:49:13

'Sivil direniş en büyük silahımızdır'

Mısır Meşruiyete Destek Platformu ve  Mısır Devrim Konseyi'nin, darbenin 2. yılı dolayısıyla Bayrampaşa'da düzenlediği basın toplantısında Adbulmaksut'un yanı sıra Mısır Parlamentosu eski milletvekili Muhammed Cabir,  Mısır Meşruiyete Destek Platformu liderlerinden Mecdi Salim,Mısır Devrim Konseyi Hukuki Komite Başkanı Usama Ruşdi, aktivist Hosam Eşşorbacı, Mısır Meşruiyete Destek Platformu'ndan Adil Raşet ile Ati Adnan katıldı.

Abdulmaksud, ülkede 2 yıldır meydanların hiç boşalmadığını, farklı şekillerde gerçekleşen şiddeteylemlerini kınadıklarını belirterek, "İki yıldan bu yana hiçbir şiddet eylemine bulaşmadık ve hiçbir şiddeteyleminin bizimle yan yana olmasını kabul etmiyoruz. Başından beri hep şunu söyledik; 'Bizim barışçıl gösterilerimiz, sizin kurşunlarınızdan daha güçlüdür.' Bu yürüyüşümüzle zafere ulaşacağımızı düşünüyoruz, başka bir yol takip etmiyoruz" diye konuştu.

Abdulmaksud, yönetimin başında oldukları dönemde 6 ay içinde okul, hastane, yol ve sosyal tesis projelerini hayata geçirmek için plan yaptıklarını fakat Sisi yönetiminin 2 yıldır ülkede hiçbir icraatta bulunmadığını dile getirdi.

"Barışçıl gösterilere devam edeceğiz"

Bir gazetecinin, yeni sürecin silahı mı işaret ettiğini sorusu üzerine Abdulmaksud, şunları kaydetti:

"Barışçıl gösterilere daha hızlı bir şekilde sarılacağız, ısrarımızı daha fazla sürdüreceğiz. Yoksa silaha sarılmak değil. Bu süreç, bazı gençleri duygusal tepki vermeye sevk etmiş olabilir. Ancak Müslüman Kardeşler'in yöneticilerinin ve Mursi'nin de söylediği gibi süreç barışçıl olarak sürdürülecek ve şiddete başvurulmayacak. Şiddete başvurulması durumunda, Mısır'ın hangi duruma gelebileceğini Mısır'ı tanıyan herkes çok iyi bilir. Onların istediği şey, bizi şiddetin içine çekmektir. Bu kadar ağır katliamlardan amaçları budur. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Sisi'nin elindeki milyonlarca silahlı askerin, polisin karşısında halkın silaha sarılması, ülkenin bitmesi anlamına gelir. Biz bunu hayal bile etmek istemiyoruz. Halkın sivil direnişe devam etmesini, boyun eğmemesini bu darbe yönetiminin düşeceğine dair en büyük hamle olarak görüyoruz. En büyük silahımız budur."

"İdam kararı hakkındaki stratejiniz nedir?" sorusu üzerine Abdulmaksud, kimsenin ecelinden önce ya da sonra ölemeyeceğini, idam kararlarına karşı durmak değil ülkeyi kurtarmanın peşinde olduklarını kaydetti.

Haber Ara