Al Jazeera'nin haberine göre, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada bir uzman çavuş ve bir teğmen yaralandı. Yaralı teğmen, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti, uzman çavuşun tedavisi sürüyor.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz hafta salı günü saat 05.00'ten itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilân edilmişti. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri, mahallelere girmişti.
Silvan'daki sokağa çıkma yasağı 9. gününe girmiş durumda.
Ajansların haberine göre, ilçede pazartesi günü boyunca çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü, 1'i polis 6 kişi yaralanmıştı. Bugüne kadar olaylarda 1 polis hayatını kaybetti, ölü sayısı da 6'ya yükselmişti.