Dolar

32,4960

Euro

34,5740

Altın

2.476,06

Bist

9.561,85

Sezen Aksu Kimdir? Sezen Aksu Şarkıları Neler?

Sezen Aksu kimdir, nerelidir? Sezen Aksu’nun albümleri neler? Sezen Aksu’nun hayat hikayesi ne? Ünlü şarkıcı ve müzisyen Sezen Aksu son zamanlarda arama motorunda araştırılan ünlü isimler arasında yer aldı. Birçok albümü ve birbirinden renkli şarkı, besteleri ile gönülleri fetheden Sezen Aksu hakkında merak edilenlere değineceğiz. İşte detaylar.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-08-17 23:01:24

Sezen Aksu Kimdir? Sezen Aksu Şarkıları Neler?

Sezen Aksu Kimdir?

Sezen Aksu kim? Sevilen şarkıcı ve söz yazarı Sezen Aksu, Minik Serçe unvanıyla sıkça anılmakta. Sezen Aksu, Selanik'ten mübadele ile Türkiye'ye gelmiş bir ailenin kızıdır. Aksu Rizeli bir babanın kızı olarak 1954 yılında Sarayköy, Denizli'de dünyaya geldi. Daha henüz üç yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması sonucunda burada eğitim gördü. İzmir Kız Lisesini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine devam etti. Fakat üniversite eğitiminin ikinci senesinde okulu bıraktı. 1974'te plak yapmak için İstanbul'a taşındı ve bir yıl sonra ilk 45'liği "Haydi Şansım"ı Sezen Seley adıyla çıkardı. 1977'de ise ilk stüdyo albümü Allahaısmarladık'ı yayımladı. Ardından Serçe (1978) dâhil olmak üzere birçok albüm piyasaya sürdü. Sezen Aksu'nun bugüne kadar 400'den fazla şiir ve bestesi vardır.

 

fc4abfe15c5f7e9bb82fdba6595c405e

Sezen Aksu En Sevilen Şarkıları Yalnızlık senfonisi Sen Ağlama Geri Dön Firuze Ünzile Keskin Bıçak Sarı Odalar Şinanay Rakkas Kaçın kurası? Şanına İnanma Bende Yoluma Giderim Haydi Gel Benimle Ol Yansın İstanbul Seni Yerler Onu Alma Beni Al Yetinmeyi Bilir Misin?

Müzikalleri

Sezen Aksu Aile Gazinosu, (1982) Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra, (1986)

Sezen Aksu Albümleri Adı Bende Saklı Deli Kızın Türküsü Deliveren Demo (albüm) Deniz Yıldızı (albüm) Düğün ve Cenaze Düş Bahçeleri Firuze (albüm) Öptüm (Sezen Aksu albümü) Öptüm Remix Ağlamak Güzeldir Allahaısmarladık (albüm, 1977) Sarı Odalar Şarkı Söylemek Lazım (albüm) Sen Ağlama (albüm) Yaz Bitmeden Yeni ve Yeni Kalanlar Yürüyorum Düş Bahçeleri'nde... Serçe (albüm) Tempo (albüm) Türkiye Şarkıları Sevgilerimle (Sezen Aksu albümü) Sezen Aksu Söylüyor Sezen Aksu'88 Olmaz Olsun (albüm) Allahaısmarladık (albüm) Remix Maxi Single Erkekler Allahaşkına (45'lik) Kardelen (albüm) Kaybolan Yıllar Kusura Bakma İlk Gün Gibi Git (albüm) Haydi Şansım Işık Doğudan Yükselir Heyamola Gölge Etme Gülümse Bahane (albüm) Bahane Remixes Cumartesi Türküsü Biraz Pop Biraz Sezen Biraz Pop Biraz Sezen Remix

 

Haber Ara