Dolar

32,2734

Euro

34,6588

Altın

2.412,85

Bist

10.045,74

Şemdinli'de operasyon sürüyor

Şemdinli'de dün bir polisin hayatını kaybettiği saldırı sonrası başlatılan operasyon devam ediyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-16 18:19:33

Şemdinli'de operasyon sürüyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İlçe girişinde, dün iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmanın ardından bugün de aynı bölgede yol kesen örgüt mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Militanların, olay yerine giden güvenlik güçlerine ateş açması üzerine çıkan çatışmada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.

Kaçan militanların yakalanması için ilçe girişinde ve Altınsu köyü çevresinde geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, örgüt mensuplarıyla yer yer sıcak temas sağlıyor.

Operasyon bölgesinde evleri bulunan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için de zırhlı araçlardan "sokağa çıkmayın" anonsu yapılıyor.

Öte yandan, teröristlerin dün açtığı hendekler nedeniyle Türk Telekom'a ait fiberoptik kabloların koptuğu belirtilerek, ilçede internet bağlantısının kesik olduğu ve arızaların devam eden olaylar nedeniyle giderilemediği bildirildi.

Şemdinli'de iş makinesiyle hendek açarak yolu kapatmak isteyen örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada komiser Ahmet Çamur hayatını kaybetmiş , biri kadın 4 militan öldürülmüştü.

Haber Ara