Dolar

32,2654

Euro

34,6711

Altın

2.402,46

Bist

10.336,50

Sadakataşı, Mescid-i Aksa'da iftar verdi

Sadakataşı Derneği'nin bugün Mescid-i Aksa'da düzenlediği iftar programına binlerce Filistinli Müslüman katıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 20:32:55

Sadakataşı, Mescid-i Aksa'da iftar verdi

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Mescid-i Aksa'da bugün düzenlenen organizasyona binlerce Filistinli Müslüman katıldı. İftara katılan Sadakataşı Derneği gönüllüleri, Sadakataşı Derneği'nin iftar programında çekilen fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşırken iftarda hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı. İftar programına Kudüs Büyükelçimiz Mustafa Sarnıç ve Memur-Sen üyeleri de katıldı.

Dün, iftar programına katılmak için işgal altındaki Filistin topraklarına giden 9 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını gözaltına alan İsrail, gözaltına aldığı 4'ü gazeteci 9 kişinin telefonlarına el koyarak kişisel görüşmelerini de kopyalamıştı. Gözaltına altığı dokuz kişiyi 10 yıl süreyle giriş yasağı koyarak Türkiye'ye geri gönderen İsrail işgal yönetimi, uygulamanın gerekçesini dahi henüz açıklamadı.

İsrail işgal yönetimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygularken Türkiye'nin İsral pasaportu sahiplerine neden vize uygulamadığına dair ise Dışişleri Bakanlığı henüz bir açıklama yapmış değil.

Dün Timetürk'e bir açıklama yapan Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ise, gözaltına alınmalarının bir hukuksuzluk örneği olduğunu söyleyerek Türkiye'nin İsrail'e misliyle mukabelede bulunması gerektiğini belirtmişti.

İŞTE O İFTAR

sadakatasi3

Haber Ara