Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Sabırlı ve arsız bir bitki

Dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi bambu olduğunu biliyor muydunuz? Toprağa tohum olarak ekilen bambu, beş yıl boyunca gübreleniyor, sulanıyor ve sonunda filizlenmeye başlıyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-13 16:34:06

Sabırlı ve arsız bir bitki

Neredeyse hepimizin evinde, ofisinde bambu bitkisi vardır. Güzel bir dekorasyon olarak kullandığımız bu güzel bambuların en büyük özelliği dünyanın en hızlı büyüyen bitkisi olması. Farklı bir bitki olan bambu, toprağa ekildikten sonra, beş yıl boyunca düzenli olarak gübreleniyor. Bu beş yıl içinde aynı zamanda düzenli olarak sulanan bambular filiz vermeye başlıyor. Bu aşamadan sonra ise inanılmaz bir hızla büyümeye başlıyor.

Bambular yaklaşık 6 ay içerisinde 27 metre gibi bir boya ulaşabiliyor. Bir gün içerisinde ortalama 90 cm uzayan bambuların hızlı büyümesinin yanı sıra nadiren çiçek de açıyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ağacı ünvanıyla tanıdığımız Bambu, yetiştirilmesi de kolay bir bitki. Çin'in önemli gelir kaynaklarından biri olan Bambular özellikle Lianhua bölgesinde yetiştiriliyor. Çin aynı zamanda dünya Bambu üretiminde yüzde 90'lık bir paya sahip. Günde yaklaşık 90 santimetre büyüyerek rekor kıran bu güzel bitki, Guniess rekorlar kitabına girmeyi de başardı.

Haber Ara