Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rüyada cami görmenin yorumu nedir?

Rüyada cami yaptırmak ne anlama gelir? Rüyada camide ölmek ne anlama gelir? Rüyada cami aramak ne anlama gelir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-12 15:45:47

Rüyada cami görmenin yorumu nedir?

İnsanların geneli gördüğü rüyadan etkilenir ve anlamını az çok merak eder. Çünkü rüyalar başka bir dünyadan gelen haber gibidir. Rüyanızda cami gördüyseniz haberin detayını inceleyip sorunuza cevap bulabilirsiniz…

Rüyada cami görmek ne anlama gelir?

Rüyasından cami gören kişinin ekmeğine haram karışmaz helal yollardan geçimini sağlar. Rüya sahibi dinine düşkün ve bağlı kimsedir ve dini farzlarını yerine getirir.

İmam Nablusî (rh.a) rüyasından cami gören kişi hakkında demiştir ki: Rüyada cami görmek, düşmandan korunup korkudan emin olmak için yapılan kaleye delâlet eder. Caminin kubbesi melikin yakınları ve haline muttali olan kimselere işarettir. Caminin direkleri de, devlet büyükleri ve âmirler ile tâbir olunur. Rüyada caminin mihrabını görmek, helâl rızka, saliha zevceye dinde hayra; minaresi, vezir ve imama, bazı kere de minare, müezzine, Kur'ân-ı Kerim okuyana delâlet eder. Bir kimsenin rüyada caminin yanmasını ve rüzgârın camiyi uçurmasını görmesi, rüya sahibinin kaybolmasına, mülkünün değişmesine alâmettir. Caminin etrafında olan şadırvan, subaylar ve askerler için tıpkı kışlalar gibidir. Bir şehrin camisi, o şehir halkına delâlet eder. Rüyada caminin sergilerini, halılarını görmek, şehrin hayır sahiplerine ve namaz ibadeti için camide toplanan cemaate delâlet eder. Caminin müezzinini rüyada görmek, şehrin hakimi, halkı hidayete davet eden ve duasına inanılır âlimlerine işarettir. Yine denilmiştir ki, caminin lambalarını görmek, o asrın fıkıh âlimlerine delâlet eder. Caminin tavanı ise hüküm vermede müracaat edilen dinî kitaplardır. Hasılı, rüyada cami görmek, iyilik, hayır, bereket ve nimettir.

Rüyada cami yaptırmak ne anlama gelir?

Rüyada cami yaptırdığını görmek tıpkı gerçek hayatta cami yaptırmak gibi hayırlı bir iştir. Rüyasında cami yaptırdığını gören kişi büyük bir ilim adamı olabilir. Rüyada cami yaptırmak rüya sahibinin hac ve umreye gideceğini işaretidir. Ayrıca rüyada yaptırdığını gören kişi dininin emirlerine kendi gibi uyan biriyle evleneceğine işarettir.

Rüyada camide ölmek ne anlama gelir?
Rüyada camide öldüğünü görmek, çok hayırlı bir rüyadır. Bu rüyaya göre kişi bu dünyadan ayrılırken günahlarından arınmış affedilmiş olarak ayrılacak demektir.

Rüyada cami aramak ne anlama gelir?

Rüyada cami aradığını gören kişi, hayatını çok büyük bir şekilde etkileyecek bir karar vermek zorunda kalacağına ve bu kararla birlikte istediği şeylere kavuşurken başka şeyler kaybedebileceğine işarettir. Bu rüyayı gören kişi karar verirken dikkatli olması gerekir.

 Rüyada kendini camide görmek ne demek?

 Rüyada camide olmak, büyük bir hayır elde edeceğiniz anlamına gelmektedir. Bu rüyayı gören kişinin tüm dünyevi istek ve arzuları gerçekleşir. Böyle bir rüya hastalar için şifaya, arzulara ulaşmaya, maddi manevi her türlü sıkıntıdan kurtulmaya işarettir.

Haber Ara