Dolar

32,3596

Euro

34,7347

Altın

2.393,18

Bist

10.208,65

PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

PKK'nın Tunceli'deki Dersim Eyalet Komutanı gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 16:05:27

PKK'nın üst düzey yöneticisi öldürüldü

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Tunceli Ovacık' ta yürütülen operasyonlarda PKK'nın Dersim Eyalet Komutanı ve örgütün silahlı kanadı HPG‘nin Komuta Konsey üyesi "Baran Dersim" Kod adlı İsmail Aydemir ile 3 kişi öldürüldü.

PKK'dan yapılan açıklamaya göre ise Tunceli'de ölen örgüt üyelerinden Baran Dersim kod adlı İsmail Aydemir, Erdal Reşo kod adlı Abdurrahman Akçin, Botan Gevda kod adlı Sedat Aslan ve Cilo Kop kod adlı Resul Balıkçı olduğu belirtildi....

OPERASYONLAR

Genelkurmay Başkanlığı, ''Hakkari Dağlıca'da icra edilen Hava Harekatı sonucunda, 'Bölücü Terör Örgütü'nün mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedefler imha edildiğini, beş 'terörist'in de etkisiz hale getirildiğini'' açıkladı.

BİTLİS'TE 1 PKK'LI ETKESİZ HALE GETİRİLDİ

Bitlis'te bir kamyoneti gasp etmeye çalışan 'Bölücü Terör Örgütü' mensubu bir 'terörist' güvenlik kuvvetlerince yapılan müdahale sonucunda etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Şırnak'ta vatandaşların ihbarı üzerine 'Bölücü Terör Örgütü' mensubu iki 'terörist'in ele geçirildiği açıklandı.

2 PKK'LI TESLİM OLDU

Suriye'de faaliyet gösterirken 'Bölücü Terör Örgütü'nden kaçan iki 'terörist' Şanlıurfa ve Mardin'de güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Şanlıurfa Akçakale'de ise sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan motosikletli bir şahsın, dokuz adet G-1 piyade tüfeği, 67 adet şarjör, bir adet av tüfeği ile birlikte ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli'de icra edilen operasyonda, yaralı olarak kaçan bir teröriste ait bir Kaleşnikof piyade tüfeği ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Van ve Siirt'te iki baz istasyonu 'Bölücü Terör Örgütü' mensubu 'teröristlerce' el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Haber Ara