Dolar

32,2625

Euro

34,7236

Altın

2.388,85

Bist

10.276,88

Patron da işçisi de köye gitmekten yana

Bugün dev holding patronu da 20'li yaşlarda tekstil atölyesinde çalışmakta olan işçi de 'köye yerleşip sakin hayat sürmek' hayali yaşıyorsa bunda bir tuhaflık yok mu sizce?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-09 22:02:28

Patron da işçisi de köye gitmekten yana

Kalabalık şehir yaşamından ve iş hayatının stresinden uzaklaşıp sakin bir köye ya da kırsala yerleşmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Hatta köye yerleşen ünlüler ile ilgili yapılan haberlere sık sık rastlıyoruz.

Bugün dev holding patronu da 20'li yaşlarda tekstil atölyesinde çalışmakta olan işçi de "köye yerleşip sakin hayat sürmek" hayali yaşıyorsa bunda bir tuhaflık yok mu sizce?

Ünlü-ünsüz fark etmez

Elbette bu durum sadece ünlüler ile ilgili değil. Arkadaşlarınızın “Ege'ye yerleşmek istiyorum.” ya da “Şehirden taşınmak, sahil kasabasına yerleşmek ve her şeyden uzaklaşmak istiyorum.” dediklerini de duyarız. Neden: Bir zaman sonra şehir yaşamı insanlara yapay gelebiliyor ve insanlar, şehir hayatını bırakıp doğal köye, doğal şartların hüküm sürdüğü bir alana yerleşmeye karar verebiliyorlar.

Metropolden kaçış

Metropollerde oturanlar daha güvenli olduğu gerekçesiyle yazı beklemeden köyüne dönmeye başladı. Köylü geçimini tarımdan sağlıyor, fakat salgın nedeniyle insanlar sera ve tarlasına gitmek yerinde evinde kalmayı tercih etti. Genci, yaşlısı salgını bitene kadar evden çıkmayı düşünmediğini söylüyor

Peki köyde şartlar uygun mu?

Köyden kente giden gençler, emekli olunca, hatta yaşlanmadan kendilerini emekli edip köydeki yaşama geri dönüyorlarsa, burada sormamız gereken gençleri baştan köyde tutmanın yolunun ne olduğu? Ne yazık ki mevcut hükümetlerin ve onların politikalarının odağında ekonomik düzene, sanayi ve hizmet sektörüne ucuz istihdam sağlamak olduğu için köyden kente göç, işgücü fazlalığı sağlıyor.
Büyük şehirlerden kopup gelenlerin evde ana babalarından kalan ev ya da uğraşacakları toprak kalmadı ise bu da en büyük handikap. Parası olup da emeklilik hayalıni devreye almlak isteyenler çiftçilik için de paraya kıyıyor elbette...

20'lik gençler emeklilik planı yapınca....

Hele hele gençler yaşları 20'li 30'lu seviyelerde olsa da erkenden emeklilik yapma planı içerisinde kendilerini buluyorlar. Sanayide ve hizmet sektöründe işgücü açığı olsa ücretler artacak. Bunun tam tersi de tarım sektöründe işliyor. Sanayi ve hizmet sektöründe isyan etmeden düşük ücretlerle insanları çalıştırabilmenin yolu onların aç kalmamasını sağlamak, bunun içinde gıda fiyatlarının düşük olması gerekiyor.

Haber Ara