Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Özel'e şeref madalyası verildi

Emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'Devlet Şeref Madalyası' ile onurlandırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 20:45:02

Özel'e şeref madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref madalyası tevcih töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
​Bu vesileyle kendisini başarılı çalışmalar sebebiyle, şahsım milletim ve devletimiz adına bir kez daha tebrik ediyorum. TSK'nın çeşitli kademelerinde yürüttüğü görevini son 4 yıldır genelkurmay başkanı olarak sürdüren orgeneral Necdet Özel ile gerek başbakanlığım, gerekse cumhurbaşkanlığım döneminde yakın mesai içinde olduk.

Sayın Özel'e TSK'mızın anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum.

Genelkurmay başkanımızın gösterdiği duyarlılığı da yakından biliyorum. Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılar, çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken, bir kısmını ancak daha sonra fark edebilmek mümkün oluyordu. Paralel Devlet yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir. Paralel devlet yapılanmasının, TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de genelkurmay başkanımızla işbirliği içinde olduk. İnşallah TSK'nın tüm unsurlarıyla görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni Genelkurmay Başkanımızla da birlikte sürdüreceğiz.
Özel, bu madalyayı alan 5. Genelkurmay Başkanı oldu. İlk olarak 28 Ağustos 1998'de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, emekliye ayrılırken düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "Devlet Şeref Madalyası" ile ödüllendirilmişti.

Haber Ara