Dolar

32,2996

Euro

34,7807

Altın

2.409,29

Bist

10.267,09

Ozan Özerk, Vilnius Üniversitesi’nde Öğrencilerle Girişimcilikle İlgili Konuştu

Dr. Ozan Özerk, Vilnius Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi’ne konuk olarak bölüm öğrencilerle girişimcilik ve fintek trendleri üzerine konuştu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-05 12:15:56

Ozan Özerk, Vilnius Üniversitesi’nde Öğrencilerle Girişimcilikle İlgili Konuştu

Öğrencilere hitaben, koşullara dayanıklılığın başarılı bir iş kurabilmek için çok önemli bir faktör olduğunu vurguladı. Her şeyin hızla değiştiği ve bir start-up'ın hızla yaratılabileceği yeni dünyada, iş fikrine inanmak ve rekabet karşısında vazgeçmemek çok önemli. Ozan Özerk, öğrencilere ayrıca doğru iş fikirleri bulmak ve ürün geliştirebilmek için sektörlere ve trendlere odaklanmalarını tavsiye etti. Rekabet caydırıcı olmamalıdır; eğer rakipler varsa, rekabet edilecek bir pazar da vardır.

Konferansın ardından EMBank temsilcileri, Vilnius Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi yönetimiyle işbirliği olanaklarını tartıştı. Fakülte Dekanı Aida Mačerinskienė, Dekan Yardımcısı Roma Adomaitienė, Dekan Yardımcısı Gediminas Rumšas ve Gintarė Kazlauskaitė, Dr Ozerk ve meslektaşlarını ağırladı.

Vilnius Üniversitesi bir kamu araştırma üniversitesidir. Litvanya'nın ilk ve en büyük üniversitesidir ve Orta ve Doğu Avrupa'nın en eski ve en önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biridir. Bugün, Litvanya'nın önde gelen araştırma kurumudur ve dünyadaki saygın ünivrsiteler arasında yer almaktadır.

Dr Ozan Özerk, Türkiye'de Ozan Elektronik Para'nın kurucusu olarak tanınıyor, ve aynı zamanda fintek (finansal hizmetler teknolojisi) sektöründe dünya çapında tanınan bir seri girişimci. Litvanya, son on yılda birçok başarılı fintek girişiminin ana üssü kabul ediliyor. Ozan Özerk, ülkenin fintek işletmelerine olumlu bakış açısını değerlendirerek geliştirmeyi hayal ettiği fintek dostu, AB lisanslı yeni nesil bankayı, EMBank'i, 2018'de Litvanya'da kurdu. “Servis Modeli Bankacılık” ve ticari bankacılık hizmetleri sunan EMBank, bugün Ozan Özerk'in başarılı işletmelerinden olup dünya çapındaki pek çok fintek kuruluşunun işbirliği yaptığı, yeni nesil bankacılık ortağı.

Haber Ara