Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Osmanlı revakları yeniden kuruldu

Kabe-i Muazzama'nın genişletme çalışmaları sırasında numaralandırılarak sökülen Osmanlı revakları, yeniden yerlerine monte edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-22 14:14:30

Osmanlı revakları yeniden kuruldu

Suudi Arabistan yönetimi tarafından Harem-i Şerif'i genişletme çalışmaları sırasında Kâbe-i Muazzama'nın çevresinden sökülen Osmanlı revakları yeniden yerlerine konuldu. Hac ve Umre için Kabe'ye giden Müslümanları, yeniden Osmanlı revakları karşılıyor.

Yaklaşık dört yıl önce özellikle, genişletme çalışmaları başlayınca devasa otellerin gölgesindeki yerlerinden sökülen Osmanlı revaklarının Suudi yönetimi tarafından yerine konulmayacağı söylentileri, dünya genelinde tepki toplamıştı.

Sökülme işlemleri başlamadan hemen önce Suudi Arabistan'dan bir heyet gelmiş, Türk yetkililer, tarihçiler ve mimarlarla görüşmüştü. Daha sonra ise Türkiye'den Suudi Arabistan'a giden içerisinde mimar, mühendis ve tarihçilerin olduğu 200 kişilik ekip tarafından eserler aslına uygun olarak onarıldı ve yerlerine monte edildi.

Kabe etrafındaki revakların yapımı Sultan II. Selim saltanatında başlayıp, oğlu Sultan III. Murad döneminde tamamlanmıştı.

Haber Ara