Dolar

32,2173

Euro

34,7485

Altın

2.459,37

Bist

10.340,72

Op. Dr. Yunus Doğan Son Trend Brezilya Poposu Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Son yıllarda dünya genelinde Kim Kardashian, Kylie Jenner, ve Nicki Minaj gibi ünlü isimlerin etkisiyle popülerlik kazanan 'Brezilya poposu' trendi, estetik cerrahiye olan talebi artırmış durumda. Bu trende ayak uydurmak isteyenler için popo estetiği, özellikle Brezilya poposuna kavuşmak adına tercih ediliyor. Ancak, bu ameliyatın beraberinde getirdiği riskler konusunda Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Doğan uyarılarda bulunuyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-30 18:54:32

Op. Dr. Yunus Doğan Son Trend Brezilya Poposu Hakkında Açıklamalarda Bulundu!

Op. Dr. Yunus Doğan, Brezilya poposuna sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği BBL (Brazilian Butt Lift) ameliyatının, yağ embolisi riski taşıdığını belirtiyor. Bu riskin, yağın damarları tıkayarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği bir durumu ifade ettiğini vurguluyor. Ancak, Dr. Doğan, Safe BBL yönteminin bu riski en aza indirdiğini söylüyor.

WhatsApp Image 2024-01-30 at 18.42.18 (1)

Safe BBL yöntemi ile yapılan popo estetiğine olan talebin özellikle İstanbul'da arttığını belirten Dr. Yunus Doğan, ameliyatın nasıl gerçekleştiği ve beraberindeki riskleri şu şekilde açıklıyor: "BBL ameliyatında hastaya liposuction (yağ alma) işlemi uyguluyoruz. Bu sayede karın, yanlar ve bel bölgesinde incelme sağlanır. Beli incelttikten sonra, alınan yağları popo kısmına enjekte ediyoruz. Ancak, bu enjeksiyonun kasın üstüne yapılması önemlidir. Kas içine yağ enjeksiyonu yapılması durumunda, yaşamı tehdit eden 'yağ embolisi' riski ortaya çıkabilir. Safe BBL'de ise ultrasonla kanülün yerini izleyerek, işlemin güvenli bir bölgede gerçekleştirildiğinden emin oluyoruz."

Estetik cerrahide güvenliğin ön planda olması gerektiğine vurgu yapan Dr. Yunus Doğan, popo estetiği ameliyatlarında Safe BBL yönteminin, hastaların sağlığını riske atmadan istedikleri görünüme kavuşmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. Brezilya poposu trendine katılmak isteyenlerin, estetik cerrahi uzmanlarıyla detaylı bir görüşme yaparak bilinçli bir tercih yapmalarının önemli olduğunu vurguluyor.

Haber Ara