$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.740.453

$

Dolar

48,6598

Euro

56,4947

£

Sterlin

65,9151

Frank

59,6074

Gram Altın

6.784,8800

Bitcoin

3.740.453

YAŞAM

Öcalan'ın avukatına beraat kararı

Avukatlar, İmralı'da yaptıkları görüşmelerde "örgütle ilgili bilgi aktarıp yapılması gerekenler konusunda bilgi aldıkları" iddiasıyla haklarında açılan davadan beraat etti.

07.05.2015 - 12:43
hakan
Öcalan'ın avukatına beraat kararı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Ajansların haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan ile avukatları İbrahim Bilmez ve Muhdi Öztüzün, müvekkilleri ile İmralı'da yaptıkları görüşmelerde “örgütle ilgili bilgi aktarıp yapılması gerekenler konusunda bilgi aldıkları” iddiasıyla haklarında açılan davanın Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamasında beraat etti.

Yapılan yargılamada avukat-müvekkil görüşmelerine ilişkin kayıtlarının incelenemeyeceğini belirten mahkeme, İnfaz Hakimliği'nin kararıyla yapılan ses kaydının “hukuka aykırı delil” olduğuna hükmederek, iki avukatın beraatine karar verdi.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı da “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun”a göre, avukat ile müvekkili arasındaki görüşme kayıtlarının incelemeye tabi tutulamayacağını belirterek “Sanıklar aleyhindeki tek delil olan görüşme kayıtlarının hukuka aykırı şekilde elde edildiği ve hukuka aykırı delilin mahkumiyet hükmüne esas olamayacağı anlaşıldığından, sanıkların terör örgütü üyesi olmak suçundan beraatlerine karar verilmesi gerekir” dedi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın