$

Dolar

48,9854

€

Euro

55,8208

£

Sterlin

65,2519

₣

Frank

59,0826

₺

Gram Altın

6.724,3200

₿

Bitcoin

4.139.256

$

Dolar

48,9854

€

Euro

55,8208

£

Sterlin

65,2519

₣

Frank

59,0826

₺

Gram Altın

6.724,3200

₿

Bitcoin

4.139.256

YAŞAM

Nokta'nın yazı işleri müdürüne gözaltı

Nokta Dergisi yazı işleri müdürü Murat Çağan gözaltına alındı.

14.09.2015 - 15:35
tugce
Nokta'nın yazı işleri müdürüne gözaltı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına gözaltına alındı.

Nokta Dergisi'nin Twitter hesabına erişim engeli geldi

stanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ''Nokta Dergisi'nin bu haftaki sayısının toplatılması ile twitter hesabının erişimine engellenmesi'' kararının onanmasına hükmetti.

"Terör örgütü propagandası yapmak..."

Derginin yeni sayısının kapağında yer alan haberde, ''Cumhurbaşkanına hakaret ve terör örgütü propagandası'' yapıldığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca alınan ''derginin toplatılması ve Twitter adresinin erişime engellenmesi'' kararı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirildi.

Hakimlik, incelemede, "Cumhurbaşkanına hakaret içeren" içerikler olduğu değerlendirilerek, ''Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlarından soruşturmaya başlandığını hatırlattı.

Twitter hesabına erşim engeli geldi

Bu kapsamda, derginin yeni sayısının Basın Kanunun 25/2 ve devamı maddelerince toplatılmasına ve derginin resmi Twitter adresine erişimin engellenmesine karar verildiğini aktaran hakimlik, bu nedenle anılan nüshanın toplatılması ve söz konusu internet adresine erişimin engellenmesine dair verilen kararların onanmasına hükmetti.

Bu arada, derginin avukatı, kararının kaldırılması için İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu.

 

 

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın