Dolar

32,3748

Euro

34,7539

Altın

2.409,70

Bist

10.111,83

Nargile uzmanı 'Kafelerin Hazirandan Marttan Önce Açılması Hayal'

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 14:51:57

Nargile uzmanı 'Kafelerin Hazirandan Marttan Önce Açılması Hayal'

Kısıtlamaların tekrar gündeme gelmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı tarafından bir dizi tedbir kararı alındı. Alınan tedbir ve önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlanarak kafe ve kıraathane gibi yerlerin kapatılması restoranların ise yalnızca paket servis ve online sipariş hizmeti verebileceği duyuruldu.

İşler Yarı Yarıya Düşüş Göstermişti

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgede ikinci bir karar alınana kadar alınan kararların uygulanması belirtildi. Korona virüse karşı alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında, kafelerin yanı sıra elektronik oyun salonları, kahvehaneler, kıraathaneler, internet kafeler, bahçeleri, bilardo salonları, halı sahalar, çay bahçeleri, lokaller bir nargile salonları da kapatıldı.

 Nargile Uzmanı Ayhan Bulutcovid 19 tedbirleri dolayısı ile kapatılan kafelerin Haziran ayından önce açılmasının hayal olduğunu ifade etti. Ayhan Bulut kafelerin Mart ayında dahi açılma olasılığının bulunmadığına dikkat çekti. 2020 yılı Mart ayından Haziran ayının başına kadar kapalı olan kafeler, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden açılmıştı. Pandemi tedbirleri kapsamında her türlü hijyen ve sosyal mesafe kuralını yerine getiren kafelerde işler yarı yarıya düşüş göstermişti.

Ne Zaman Açılacağı Belli Değil

İnsanların toplu mekanlarda vakit geçirmeyi bırakmasının ardından ciddi anlamda ekonomik sıkıntıya düşen kafeler alınan ikinci bir karar ile yeniden kapatıldı. Son dönemde artan korona virüs vakaları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar uygulamaya geçirildi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının da dahil olduğu bir dizi uygulama kafeleri de kapsadı. Yeniden kapatılan kafelerin artan salgın dolayısıyla tekrar ne zaman açılacağı konusu henüz belli değil. Sosyal mesafe hassasiyeti nedeniyle birçok sektörde hizmetler durdu, kafe ve benzeri mekanlar kapatıldı.

En Erken Mart, En Geç Haziran

Covid-19 küresel salgın kapsamında geçici süre hizmete kapatılan kafelerin yeniden ne zaman hizmet vereceği merak ediliyor. Yeni normalleşme sürecinin başlayacağı tarihin henüz belli olmadığının altını çizen Nargile Uzmanı Ayhan Bulut Türkiye'de korona virüs riskinin azalması ve yeniden normalleşme sürecinin başlaması ile kafelerin yeniden açılabileceğini söyledi. Bulut yaptığı açıklamada Kafelerin risk durumundan dolayı en erken açılabileceği tarihin Mart 2021 en geç ise Haziran ayında olabileceğini daha öncesinin hayal olduğunu ifade etti.

Haber Ara