Dolar

32,3890

Euro

34,6075

Altın

2.387,14

Bist

10.045,74

Müzik aletleri isimleri nelerdir? En çok tercih edilen enstrümanlar

Müzik, insanların çağlar boyunca, çeşitli müzik aletleri kullanarak yaptıkları bir faaliyettir. Müziğin insan ruhuna dokunabilmesi için türlümüzik enstrümanları kullanması, müziğin ne kadar evrensel olduğunun da göstergesidir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-25 17:51:56

Müzik aletleri isimleri nelerdir? En çok tercih edilen enstrümanlar

Müzik ruhun gıdasıdır mottosu, yüzyıllardır insanları etkilerken, insanları çoğu zaman bir müzmin hastalıktan kimi zaman da insanları kötü alışkanlıklara bulaşmaktan korumaktadır.

Günümüzün en önemli sektörü olan müzik aletleri, birçok özel eğitim kurumunda çocuklara ve yetişkinlere müzik dersi ile tanıtılmakta ve iyi eğitim alan çocuk ya da yetişkinler, ileride büyük çellist, piyanist, keman virtüözü, gitarist olarak, hayatlarına müzik ile yön vermektedir.

Yonka müzik market, hayatınıza yön verecek müzik aletlerinin satışını yaparken aynı zamanda profesyonel ses sistemleri, sahne ışık sistemleri, mikserler, kulaklıklar, mikrofonlar, stüdyo ekipmanları gibi birçok ürünü de marketinde satışa sunmaktadır.

Müzik Aletleri Nasıl Çalınır?

Müzik aletlerinin çoğu, kişinin müzik ve ritim kulağı ile öğrenilebilmektedir. Ancak bazı müzik aletleri ise, uzun bir eğitim ve çabanın sonrasında öğrenilmektedir. Günümüzde birbirinden farklı müzik aletleri yanında yerel halkın kendi içinde de farklı materyallerden yaptıkları müzik aletleri bulunmaktadır.

Biraz müzik ve kulak ritminin olması biraz da yeteneğinizin bulunması doğrultusunda isterseniz en basit müzik aletinden en zor öğrenilen müzik aletine kadar, üstüne ekleyeceğiniz eğitim sayesinde sizler de ünlü birer müzisyen olabilirsiniz.

Çalmayı isteyeceğiniz, uzun süredir hayalini kurup da bir türlü fırsatını bulamadığınız müzik aletleri için web sitemizden iletişime geçebilir, 0342 606 03 03 numaralı müşteri hizmetleri hattından ulaşabilirsiniz.

Dünyanın En Çok Tercih Edilen Enstrümanları

Belki çocukluktan bu yana eğitim görerek, müzik enstrümanı çalıyor olabilir ya da yeteneğinize uygun bir enstrümanı öğrenmek için, yeni başlıyor olabilirsiniz. Siz ya da çocuklarınızın, bir müzik enstrümanı çalmayı öğrenmek için, en çok tercih edilen ve en popüler enstrümanları, Yonka Müzik Market olarak sizler için derledik.

Piyano

Dünya üzerinde 20 milyondan fazla kişi, piyano ile tanışmış ve bu güzel enstrümanı öğrenmek için gerek müzik ve ritim kulağına inanarak gerekse özel bir eğitim kurumundan ders alarak öğrenmektedir.

Piyano; müzik dünyasının farklı şekillerde çalınabilen nadir enstrümanlarındandır. Hemen her türde çalınabilir, solo olarak eşlik edilebilir. Ancak sabır ve iyi bir eğitim gerektirir.

Bir piyano çalmak için;

  • Elektrikli bir piyano ile başlamak en doğrusudur.
  • Elektrikli piyano üzerinde yapılan çalışmalarla geleneksel piyano eğitimlerine devam edilebilir.
  • Çocuklar için piyanoya başlama yaşı 6 olmalıdır.

Piyano çalarak; eller arasında ve el ile gözler arasında koordinasyon kurma yeteneği de geliştirilmiş olur.

Klasik Gitar

Dünyanın en çok tercih edilen ikinci müzik enstrümanı olarak gitar, 6 telli normal gitar ile 4ila 18 telden oluşan telli sazlardandır.Bas gitar,elektro gitar ve akustik gitar çeşitleri bulunur.

Gitar çalarak birçok farklı aktiviteyi de bir arada yapmak mümkündür.

  • Sosyal beceriler gelişir.
  • Motor becerileri gelişir.
  • Konsantrasyon, hafıza ve odaklanma becerisi artar.

Gitar öğrenerek müzik tekniği geliştirilir ve müzik teorik bilgisi artmaya başlar. Solo çalındığı gibi, diğer enstrümanlara eşlik etme özelliği vardır. Özellikle rock ve pop müzik, gitarın popülaritesini daha da artırmıştır.

Bas gitar, elektro gitar ya da akustik gitar çalmak için en iyi yaş ise 6 yaşından itibaren başlamaktadır. Yonmamüzikmarket.com üzerinden tercihinize uygun en kaliteli malzemeden imal edilmiş gitar çeşitlerini görebilir, 0342 606 01 03 numaralı müşteri hizmetleri hattını arayarak, müzik aletleri konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Gitar Modelleri İçin: https://www.yonkamuzikmarket.com/gitar-fiyatlari

Keman

En popüler ve en çok tercih edilen yaylı sazlar kategorisinde bulunan keman; caz, klasik, rock'nroll, softrock,country, metal, halk müziği, barok gibi müzik türlerinin de en önemli tamamlayıcısıdır.

Dört telli olan keman; sesindeki o muhteşem tını, birçok ünlü besteciyi de etkilemiş ve keman ile birçok ünlü klasik müzik eseri, günümüzde hala popülaritesini korumaya devam etmektedir.

Müzik evrenseldir ve insan kalbini etkileyen her türlü enstrümanla çalınan müzik, insanları derinden etkiler. Müzik seçimi ne kadar kişiselse, müzik aleti seçimi de o kadar özeldir. Keman çalmayı öğrenirken; koordinasyonu, konsantrasyonu ve disiplinli çalışmayı da öğrenirsiniz.

Çello

Viyolonsel olarak da bilinen çello, en çok tercih edilen müzik enstrümanlarından bir tanesidir. Kemanla benzerliği olan, ancak boyut olarak daha büyük ve oturarak çalınan bir müzik aletidir.

Çoğunlukla diğer enstrümanlara eşlik ederken, solo olarak da çalınmaktadır. Günümüzde birçok önemli çellist yetişmiş ve yoğun kalabalıklara, resitaller vermektedir. Senfoni orkestralarında ve oda dörtlülerinde kullanılan çello, her türlü enstrümana eşlik etmesiyle de önemli bir müzik aletidir.

Çello öğrenmek çok zor bir süreci gerektirmese de disiplinli çalışmak önemlidir. Konsantrasyonu, odaklanmayı, liderlik becerilerini geliştirme olanağı bulabilecek çocuklarınız için 6 yaşında eğitime başlamak doğru bir tercih olacaktır.

Elektro Gitar

Yaylı sazlar bölümünün en çok tercih edilen müzik aletlerinden biri olan elektro gitar, 6 ya da 12 telli olabilir. Akustik gitarlara göre daha kolay olan elektro gitarlar, daha hafif, ince ve akortları rahat yapılmaktadır.

Akorların öğrenilmesi, parmak stillerinin geliştirilmesi için ideal olan elektro gitar sonrasında, akustik gitara daha kolay adapte olunabilir. Caz olsun, metal olsun, country müzik olsun, elektro gitar ile kolaylıkla çalınabilir. Yonka Müzik Market, tercih edeceğiniz gitar çeşitleri yanında, birçok farklı ve popüler müzik aletini de stoklarında bulundurmaktadır.

Flüt

Nefesli sazlar kategorisinde olan flüt, sesini açıklık boyunca oluşan hava akışından üretmektedir. Yapısında çeşitli delikler vardır ve açılıp kapatıldığında, farklı ses perdelerinde sesler çıkarmaktadır.

Yeni başlayanlar için çoğunlukla nikel ya da gümüş kaplama pirinç tavsiye ediyoruz. Profesyonellerin kullanması gereken ise; katı gümüş, altın ya da platin flütler doğru seçim olacaktır.

Flüt tercih edecek olanların; tahta flütlerin koyu ses tonu, gümüş flütlerin ise daha parlak bir ses tonuna sahip olduğunu unutmaması gerekir. Çok yönlü bir enstrüman olduğundan dolayı; klasik, caz ya da modern grup topluluklarında oldukça popülerdir. Rahatlatıcı bir enstrüman olan flüt; koordinasyonu, konsantrasyonu ve öz disiplini de geliştirmektedir.

Saksafon

Nefesli sazlar ailesinden olan ve klarnet ile yakın ilişkide bulunan saksafon, pirinçten yapılır ve klarnette olduğu gibi ağızlık kullanılır. Saksafon ile ses farkındalığı oluşurken, sabır ve azim düzeyi de artmaya başlar.

İnce motor becerilerinin, konsantrasyon ve hafıza becerilerinin geliştiği saksafon, disiplinli çalışmayla öğrenilir.

Saksafonlar;

  • 8 farklı boyuta sahiptir.
  • En yüksek perdeli olanlar soprana ve sopranino olarak bilinir.
  • Orta ton saksafonlar, alto ve tenor olarak tanımlanır.
  • Düşük perdeli saksafonlar ise; bariton, bas, kontrbas ve sub kontrbas olarak bilinmektedir.

Genellikle caz müziği çalınır gibi düşünülse de en romantik müzik enstrümanlarından biridir. Yonka Müzik Market online mağazalarında en popüler ve en çok tercih edilen müzik enstrümanları ve aksesuarlarını, stüdyo ekipmanlarını, uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Bas Gitar

Elektro gitarla benzerliğine rağmen, daha uzun boyun ve ölçek uzunluğuna sahip bas gitar, 4-6 telli bir müzik aletidir. Parmaklar ve baş parmak ile çalınır. Tıngırdatmak, çarpmak, tokatlamak ya da mızrapla çalınabilir.

Bas gitar;

  • Caz, caz füzyonu, latin, funk, progresif, rock, metal gibi solo enstrüman olarak çalınır.
  • Bas gitar çalmayı öğrenmek oldukça zordur.
  • Normal gitarla uzun akorlar ezberlenirken, bas gitar ile, tek notada daha fazla şarkı çalma olanağı bulunur.

Profesyonel müzik kariyeri yapmak isteyenler için bas gitar, doğru bir seçimdir. Tüm müzik tarzlarına uyum sağladığı için, her türlü enstrümana da eşlik edebilir.

Yonka Müzik Market; en çok tercih edilen, en popüler olmuş tüm enstrümanlarda, mükemmel bir seçim ve rekabeti ön plana çıkaracak fiyatlandırma sunmaktadır. Yonka Müzik Market online mağazamızda, birçok enstrüman bulunurken, enstrüman kiralama, enstrüman satışı, enstrüman aksesuarları, stüdyo ekipmanları ve daha birçok ürüne, avantajlıfiyatlarla sahip olmak için Yonkamuzikmarket.com online mağazamızı gezebilir, 0342 6060 03 03 numaralı müşteri hizmetleri hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Müzik Aletleri İçin: https://www.yonkamuzikmarket.com/muzik-aleti

Haber Ara