Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mühendislik öğrencilerine staj zorunluluğu geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık bir sonraki dönemde mühendislik öğrencilerine sanayide staj zorunluluğu geleceğini açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 11:52:50

Mühendislik öğrencilerine staj zorunluluğu geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite -sanayi işbirliğini ile mühendislik fakültelerindeki kaliteyi artırmak için iki önemli kararı hayata geçireceklerini belirterek, "Önümüzdeki akademik takvim döneminden itibarenmühendis yetiştiren öğretim elemanlarına sanayi ile işbirliği yapma zorunluluğu, bir sonraki dönemde ise mühendislik öğrencilerine sanayide staj zorunluluğu gelecek" dedi. 

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Işık, Türkiye'nin, orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya'nın tasarım ve üretim üssü olması vizyonuyla hazırlanan 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'nin çok önemli eylemler içerdiğini söyledi. 

Bunlardan birinin mühendislik fakültelerinde en az bir dönem işyeri eğitiminin zorunlu hale getirilmesi olduğunu anlatan Işık, bunun, mühendis eğitimindeki kaliteyi önemli oranda artıracağını ifade etti.

Işık, pratik eksikliğinin, sanayicilerin de mühendislik öğrencilerinin de sorunu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz, mevcut uygulamada sanayiden kopuk bir eğitim aldıkları için mezun olduklarında iş bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Aynı şekilde sanayicimiz de tercihen iş deneyimi olan mühendis çalıştırmak istiyor. İşte şimdi üniversite -sanayi işbirliği ile mühendislik fakültelerindeki kaliteyi artırmak için iki önemli kararı hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri, mühendislik öğrencilerine staj, diğeri de öğretim elamanlarınasanayi ile işbirliği zorunluluğu. Bu sayede hem üniversite-sanayi işbirliğini artırmayı hem de eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz." 

Haber Ara