Dolar

32,2786

Euro

34,7910

Altın

2.408,89

Bist

10.290,42

Mozaik pasta nasıl yapılır? Eski usül mozaik pasta tarifi

'Annemin mozaik pasta tarifi'ni arayanlar için eski usül mozaik pastanın bütün detaylarını sizler için derledik. Mozaik pastanın harcı nasıl olmalı? Mozaik pasta buzdolabında ne kadar, kaç saat dinlendirilmeli? Mozaik pasta malzemeleri neler? Yumurtasız mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pastanın içine ne konur? İşte merak edilen bütün soruların yanıtları ve mozaik pasta yapımı...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-11-16 13:00:23

Mozaik pasta nasıl yapılır? Eski usül mozaik pasta tarifi

Yapımı oldukça kolay olan, her yaştan kişinin severek tükettiği pratik mozaik pasta tarifinin tam ölçülerini sizler için derledik. "Annemin mozaik pasta tarifini arıyorum","Eski usül mozaik pasta nasıl yapılır?" sorularını internet üzerinden sıklıkla araştıran okuyucularımız için özel bir tarif...

Mozaik Pasta Malzemeleri

- 90 gram tereyağı veya margarin

- 1 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı dolusu kakao

- 5 yemek kaşığı şeker

- 2 paket petibör bisküvi

- 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi

Öncelikle bisküvileri iri olacak şekilde elinizle derin bir kaseye kırın. Bir yandan da tereyağını kısık ateş üzerinde, kızdırmadan eritin. 

Pastayı yapacağınız kabın içerisine süt ve şekeri koyarak, şekerin erimesini sağlayın. Ardından eritmiş olduğunuz tereyağını üzerine karıştırarak ilave edin. Son olarak kakaoyu karışıma ekledikten sonra iyice çırpın.

Hazırladığınız sıvı karışımı, bisküvi kasesinin içerisine yavaş yavaş ilave edin ve cevizleri de ekledikten sonra, bisküvileri çok ezmeden karışırın. 

Anne usulü klasik bir mozaik pasta görüntüsü için, streç üzerine harcı boşaltıp, rulo şekline getirin. Dilerseniz kalıp veya tepsi kullanarak da farklı sunumlar elde edebilirsiniz.

Bu pişmeyen pastayı streçledikten sonra 2-3 saat boyunca buzdolabında mutlaka dinlendirmelisiniz.

Mozaik Pasta kakaolu bisküvi ile olur mu?

Genel olarak sade bisküvilerle yapılan mozaik pastanın kakaolu bisküvi de kullanılarak yapıla bilir. İster sade ister kakaolu yada iki bisküvi karıştırılarakta lezzetli tarifler yapıla bilir.

Şimdiden afiyet olsun...

Haber Ara