Dolar

32,2232

Euro

35,0649

Altın

2.528,25

Bist

10.750,11

Miraç gecesinde okunacak dualar | Miraç gecesi yapılacak ibadetler

Kutsal günlerden biri olan Miraç kandili için İslam alemi hazırlık yapmakta. Recep ayının 27 gecesine denk gelen Miraç kandili bu yıl 6 Şubat salı günü kutlanacak. Peki ama Miraç gecesinde okunacak dualar hangileri? Miraç gecesi yapılacak ibadetler var mı? İşte detaylar.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-02-03 14:59:01

Miraç gecesinde okunacak dualar | Miraç gecesi yapılacak ibadetler

"Yukarı çıkmak, yükselmek, merdiven" manalarına gelen Miraç, Peygamber Efendimiz'in (sav) göğe yükselişine ve Allah katına çıkışına denir.

Bu Hadise iki aşamada gerçekleşmiştir. İlki Peygamberimizin (sav) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gidişi İsra olarak adlandırılmıştır. İkinci aşamada Peygamberimizin (sav) göğe yükseldiğini anlatmak için Mi'rac kelimesi ile ifade edilmiştir.

Miraç gecesinin hediyeleri nelerdir?

Miraç gecesi Peygamber Efendimize (sav) 3 hediye verilmiştir. İlki 'istikameti doğru olan, yanlışlardan dönen herkes cennete gidecektir' müjdesidir. İkincisi namaz ibadetidir. Üçüncüsü Bakara suresinin son iki ayeti olan Amenerrasulü duasıdır.

Miraç gecesi yapılacak ibadetler

Üç aylardan ilki Recep ayında yer alan Miraç gecesi mübarek günlerden biridir. Bu mübarek günü oruçlu geçirebilir sadaka verebilir, farz namazların yanı sıra kaza namazları kılınabilir. Bununla birlikte bol dua edebilir, tövbe ve istğfar edebilir ve Allah'ı zikredebilirrisniz.

Miraç gecesine ait özel bir ibadet yoktur. Müslümanca yaşamak, günü en verimli şekilde geçirmek gerekir.

miraç kandili zikirleri

Miraç kandiliiçin özel olarak bir zikir yoktur fakat bolca kolay gelen zikirleri çekmek müstehaptır. Miraç kandili'nde nafile namazlar kılındıktan sonra; 100 kez "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" denerek zikir çekilebilir.

Haber Ara