Dolar

32,3776

Euro

34,7850

Altın

2.433,13

Bist

9.950,74

Mimarlar karın tokluğuna mı çalışıyor… 1750 TL aylık ile iş teklifi

Sosyal medyada paylaşılan bir iş görüşmesi şaşkınlığa neden oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yeni mezun olan bir mimar yaşadığı olayı sosyal medya üzerinden paylaştı ve işverenlere seslendi: Utanmıyor musunuz?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-23 23:22:55

Mimarlar karın tokluğuna mı çalışıyor… 1750 TL aylık ile iş teklifi

İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden yeni mezun olan bir mimarın anlattıkları şaşkınlığa neden oldu.

Bir iş başvurusu için gitti şirkette kendisine 1750 TL aylık önerildiğini iddia eden yeni mezun mimar yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı.

R. Nur E. İsimli kullanıcı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Cuma günü Metin B**** A**********  tarafından iş görüşmesine çağırıldım. Nispeten olumlu geçen görüşme sonunda 1750 tl maaş teklif edildi. Başımdan kaynar sular döküldü, ben bu teklifi alan kişi olarak utandım ancak firmalar ve patronlar bu koşullarda insan çalıştırmaya utanmıyorlar.

Çok yeni mezun var, çok az iş var ancak Mimarlar Odası'nın belirlediği asgari ücreti geçtim devletin belirlediği asgari ücreti bile vermeyen, deneme süresinde sigorta yapmayan bu mimari ofislerin olduğu ve hiç çekinmeden böyle teklifler yapabildikleri bir atmosferde nasıl iş öğreneceğiz, nasıl karnımızı doyuracağız, mesleğimizi nasıl sürdüreceğiz?

Her gün her platformda mimarlık ve tasarım tartışan star mimarlar, hocalarım, patronlar, yöneticiler, mimar odaları neden %80'imizin içinde olduğu çalışma şartlarını da tartışmıyorlar?

Mimarlara asgari ücret bile layık görülmeyen bir ortamda neyin mimarlığını anlatıyorsunuz bize?

Biraz sesini çıkaracak gibi olanlar da olaylara münferitmiş gibi yaklaşarak ve öğrencilerin kalitesizliğinden şikayet ederek problemin ölçeğini hafife alıyor.

Tekrar soruyorum;

Mimarlara asgari ücret bile layık görülmeyen bir ortamda neyin mimarlığını anlatıyorsunuz bize?

 

architecture-education.jpg

Haber Ara