Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Meteoroloji'den uyarı: Hava sıcaklıkları düşecek

Hava sıcaklıkları yarından itibaren hafta sonuna kadar yağışla birlikte azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 16:26:41

Meteoroloji'den uyarı: Hava sıcaklıkları düşecek

AA'nın haberine göre, Ege Bölgesi'nin yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 21-24 Ekim tarihlerinde bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

25 Ekim Pazar günü ise Balıkesir'in doğusu, İzmir, Manisa ve Aydın'ın sağanak yağışlı, diğer yerlerin de parçalı bulutlu geçmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Yağışların 22 Ekim Perşembe günü Çanakkale'nin güney ve doğusunda, Balıkesir'in batısı ve İzmir kıyılarında kuvvetli, 23 Ekim Cuma günü ise bölge genelinde kuvvetli, kıyı kesimlerde çok kuvvetli, Aydın il geneli ile İzmir'in güneyinde ise yer yer şiddetli olacağı ifade edildi.

Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Hava sıcakları düşecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarın bölgenin kuzeyinden başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği kaydedildi.

Rüzgarın, perşembe, cuma ve cumartesi günleri Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara