Dolar

32,2700

Euro

34,6825

Altın

2.405,54

Bist

10.336,50

Meclis Başkanlığı öncesi bakanlıklara kritik atama

Koalisyon senaryoları konuşulurken, bakanlıklara hızla atamalar yapmasılması dikkat çekti. Bugün Resmi Gazete'de büyükelçiliklere ve bakanlıklara yapılan atamalar yayınladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 11:12:33

Meclis Başkanlığı öncesi bakanlıklara kritik atama

BAKANLIKLARDA DA ATAMALAR

Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor, Kalkınma, Kültür ve Turizm, Maliye ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayınlanan atama kararlarına göre, Bakanlık Müşavirliklerine Büyükelçi Ali Ahmet Acet, Büyükelçi Ahmet Berki Dibek, Büyükelçi Nejat Akçal, Büyükelçi Erdoğan Kök, Büyükelçi Serap Ataay, Büyükelçi Ahmet Melih Ulueren, Büyükelçi Kemal Kaygısız, Büyükelçi Şerife Serap Özcoşkun, Büyükelçi Muhsin Tuğrul Kılıçaslan, Büyükelçi Nuri Kaya Bakkalbaşı, Büyükelçi Kerem Ahmet Kıratlı atandı. Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğüne ise Büyükelçi Şevki Mütevellioğlu getirildi.

Buna göre, Başbakanlı Kocaeli İl Müftülüğüne Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın atanması kararlaştırılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İshak Çiftçi'nin atanmasına karar verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Dr. Bekir Tüzel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığına Erdinç Karagöz ve Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne de Emin Sadık Aydın getirildi.

Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara 4'üncü Bölge Müdürü Öner Özgür ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak ise başka bir görevlere atanmak üzere bu görevlerinden alındı.

Öte yandan Maliye Bakanlığı Sayıştay Savcılığına Gelir İdaresi Daire Başkanı Veysel Karani Aksungur'un atanması kararlaştırılırken, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren isimlerin vergi müfettişliklerine atamaları da gerçekleştirildi.

 

Haber Ara