Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Mavi Marmara avukatından Arınç'a tepki

Habertürk canlı yayınında Veyis Ateş'e konuk olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mavi Marmara katliamı ile ilgili oldukça ilginç bir ifade kullandı.Söylediklerinizi okudum,ahlakî bulmadım. Gözyaşları içerisinde dinlemiştiniz.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 23:39:18

Mavi Marmara avukatından Arınç'a tepki

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

Canlı yayında Veyis Ateş'in sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suruç'taki saldırı ile Mavi Marmara katliamını kıyaslayarak, Mavi Marmara'da 'şüpheci' tavrının olduğunu söyledi. İsrail'in uluslararası sularda sivil bir yardım gemisine saldırarak 10 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını katletmesiyle ilgili 'şüpheleri'nin ne olduğunu açıklamayan Arınç'ın sözleri sosyal medyada tepki çekti.

Mavi Marmara katliamının ertesinde "Kimse bizden savaş açmamızı beklemesin" diyerek yoğun tepki çeken Bülent Arınç'a ilk tepki Mavi Marmara davası avukatlarından ve gemi yolcularından Cihad Gökdemir'den geldi.

Mikro blog sitesi Twitter üzerinden Bülent Arınç'ı eleştiren Gökdemir, Arınç'la görüşmesini de anlattı. "Erdoğan, sizi Mavi Marmara koordinasyonu için atadığında, size makamınızda olayı anlatmıştım. Başbakan yardımcısı olarak bu kadar bîhaber olmanıza şaşırmış ama samimi de bulmuştum. Şehid ailelerinin size kızgınlığı, saldırıdan sonra 'kimse bizden İsrail'e savaş açmamızı beklemesin' sözünüzde başladı. Kimseyi suçlamayın, söz ve fiillerinize bakın. Ahmet Davutoğlu hoca aileleri evinde misafir ettiğinde yaptıklarını hatırlayın. Mavi Marmara'ya olan ve 5 senedir içinizde sakladığınız kin, Fetullah hocaya olan sevginizden mi? Siz de mi İsrail'i 'otorite' görüyorsunuz?" ifadelerini kullanan Gökdemir'in açıklamaları kısa sürede pek çok Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Mavi Marmara katliamı sonrası, Fethullah Gülen'in "İsrail otoritedir. İzin alınması gerekirdi" ifadelerini yorumlayan Bülent Arınç, "Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor" şeklinde konuşmuş ve o dönemde de sözleri yoğun tepki çekmişti.

Haber Ara