Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Maske tavan fiyatına uyulmuyor mu?

Tek kullanımlık cerrahi maskelerde 1 TL olarak belirlenen tavan fiyat delinmeye başlandı. Maskeyi dezenfektanla beraber paket yaparak satan fırsatçılar fiyatı iki katına yükseltti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-17 16:21:11

Maske tavan fiyatına uyulmuyor mu?

Geçtiğimiz hafta satışı serbest hale getirilen, Ticaret Bakanlığı tarafından da tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maske satışında fırsatçılar fiyat yükseltti.

Maskelerin yanına dezenfektan gibi ürünler ekleyerek paket haline getiren bazı firmalar, bu paketle maske fiyatını da ikiye katladı. Sabah'ın haberine göre; Bazı eczanelerin de maskede tavan fiyatı deldiğini belirten vatandaşlar, 2 TL'den satış yapılmasına tepki gösteri.

Tüketicilerin bilinçli olması gerektiği yönünde uyarıda bulunan sektör temsilcileri, 1 TL olarak belirlenen tavan fiyatın üstünde satışın hem hukuki hem de ahlaki olmadığını vurguluyor. 1 TL'nin satıcıya kazandırdığını aktaran üreticiler, "Üretim o kadar çok ki önümüzdeki dönemde maske fiyatları 1 TL'nin de altına düşecek. Şu anda uyanıklık yapıp cerrahi maskeyi afaki fiyata satmaya kalkanın da ürünler elinde kalacak" diyor.

Haber Ara