Dolar

32,5255

Euro

34,8647

Altın

2.441,35

Bist

9.915,62

Maskara seçerken 'maskara olmayın'

Maskara seçimini neye göre yapıyorsunuz. Kirpiklerinizin fiziki yapısı kadar sizin tercihiniz de bu noktada önemli.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-03 10:16:01

Maskara seçerken 'maskara olmayın'

Kadınlar için makyaj olmazsa olmazlardan. Bu olmazın arasında maskara seçimi de kişiye göre değişirken ilk başta dikkat edilmesi ve seçimin de neye göre yapılacağının bilinmesi önemli.
Kirpiklerinizin fiziki yapısına göre seçimde bulunmanız gerekiyor.

Kadınlar özellikle birbirleri ile sohbetlerinde makyajın en ince ayrıntısına kadar bilgi sahibi olduklarını ve kendi tercihlerinin daha doğru olduğunu bilhassa samimi gördükleri çevrelerine ispatlamaya çalışırken hassas bir kişilik taşıdıkları için de rahatlıkla karşıdakinin hassasiyetini de kavrayabilmekteler.

Bu hassasiyeti göz ardı ederek makyaj konusunda uyarı ve tavsiye almanız önemli. Aksi halde kendi hemcinsleriniz "maskarası olabiliyorsunuz"

Doğru maskara seçiminin püf noktaları ise şöyle:

Hacimli kirpik: Eğer hacimli kirpikler istiyorsanız kalın ve sık aralıklarla kaplı fırçaya sahip bir maskara tercih etmelisiniz. Yoğun aralıklarla dizili kılları sayesinde tüpteki ürünü iyice alır ve kirpiklerinizi kavrayarak dağıtır.

Daha uzun ise: Kirpiklerini daha uzun göstermek isteyenlerin seçimi ise ince fırçalı maskaralar olmalı. Bu gibi fırçaya sahip maskaraların amacı kirpikleri kökten uca kolay kavrayarak boyunu uzatmasıdır.

Düzenleme için: Kirpiklerinizin boyu eşit değilse ürünün tüm kirpiklerinizle buluşturabilmek için kıvrımlı fırçalı maskaralardan yardım alabilirsiniz.

Dolgun seçimler: Daha dolgun ve tek tek ayrılmış kirpikler için huni şeklindeki fırça ihtiyacınızı karşılayacaktır. Üstteki ince ucu sayesinde kirpik köklerinize kolayca ulaşabilir, alt kirpiklerinize maskarayı kolayca uygulayabilirsiniz.

Haber Ara