Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Mahkeme ‘gizlilik kararı’na devam dedi

Mahkeme, HDP’nin Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırı soruşturmasında gizlilik kararının devamına karar verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 15:54:11

Mahkeme ‘gizlilik kararı’na devam dedi

Ajansların haberine göre, HDP'nin 5 Haziran günü Diyarbakır'da düzenlediği mitingine yönelik yapılan, 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma hakkında aldığı “gizlilik” kararı, mahkeme tarafından da onandı. Başsavcılığın aldığı karar ile soruşturmaya dair ulaşılan bilgilerin kendileriyle paylaşılmaması üzerine parti avukatları, önceki hafta Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne kararın kaldırılması konusunda itiraz başvurusunda bulunmuştu.

Yapılan bu başvuruyu değerlendiren mahkeme, avukatların talebini reddetti.

Soruşturma kapsamında ulaşılan bilgiler avukatlardan saklanırken, ana akım medyada paylaşılmaya devam ediliyor.

Ne olmuştu?

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sağlık Meclisi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Diyarbakır Tabip Odası'ndan oluşan Kriz Masası 6 Haziran'da yaptığı açıklamada saldırıda ilk gün Ramazan Yıldız, Necati Kurul ve Şehmuz Kaçan'ın yaşamını yitirdiğini, 16'sı ağır 402 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

13 Haziran'da saldırıda yaralanan Civan Arslan'ın da yaşamını yitirmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükselmişti.

Dosyaya gizlilik kararı

Saldırıyla ilgisi olduğu belirtilen O.G. 9 Haziran'da Antep'te yakanmış ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı. O.G.'nin Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda suçunu kabul ettiği belirtilmişti.

Bombalı saldırıyı araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma hakkında gizlilik kararı verilmesi için 10 Haziran'da başvuru yapmış, Sulh Ceza Hakimliği de soruşturma dosyasının tamamı için gizlilik kararı vermişti.

Haber Ara