Dolar

32,3807

Euro

34,6596

Altın

2.404,91

Bist

10.080,24

Lens kullanımında kritik noktalar

Lens kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar var. Örnek mi; Önce lensi takıp sonra makyaj yapılmalı. Çıkarırken de önce lensi gözünüzden çıkarın sonra makyajı silin

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-29 14:04:02

Lens kullanımında kritik noktalar

Gözlük kadar, hatta ondan bile fazla derecede lens kullanımı yaygın. Peki lens kullananların öncelikle uyması gereken hususlar neler?

Lensler günlük,aylık,haftalık ve yıllık olarak kullanmak mümkün.

Tabi bu durum markasına göre, kullanım amacına göre değişmektedir.

Kıyafet Seçer Gibi Lens Seçmeyin...Dikkat edilmesi gereken temel şeyleri önemsemeden, göz renginizde değişiklik yapmak için kontakt lens siparişi vermeyin. 

Önce mutlaka göz doktorunuza danışın ve size önerdiği değerdeki lensi alın. “Bugün giydiğim kıyafetime uygun lens takayım” diyerek rengarenk lenslerle dolu bir lens koleksiyonu yapmak hiç doğru olmayacaktır.

Denize, Havuza, Duşa Lensle Girmeyin

Havuza veya denize girerken mutlaka ama mutlaka kontakt lenslerinizi çıkarın.  Renkli gözlerinizin heyecanına yenik düşüp göz makyajınızı lensinize göre uygularken kıyafetlerinizi görmezden gelmeyin. Makyaj ve lens ilişkisinde sıralamaya dikkat etmek gerek.

Önce lensi takıp sonra makyaj yapılmalı. Çıkarırken de önce lensi gözünüzden çıkarın sonra makyajı silin. Lens gözünüzdeyken kesinlikle makyajınızı silmeye çalışmayın. Aksi halde alerji ve ağır enfeksiyonlara davetiye çıkarırsınız.Başkasına Ait Olan Lensi TakmayınHiç lens kullanmayanlar, lens kullanmak için araştırma yapanlar, arkadaşından, eşinden, dostundan görenler lensin kendilerinde nasıl duracağını çok merak ediyor. Bu merak göz sağlığınıza zarar verecek sonuçlar doğurabilir. 

Arkadaş ortamları, eğlence mekanları, iş, yürüyüş derken gece geç saatlerde uyuyabiliyoruz. Bazen çok yorgun ve bitap düşüyoruz makyajımızı temizleyecek hal bile kalmıyor ki lensimizi nasıl çıkaracağız. Lensler gözde unutulabiliyor. Gözde lens varken geceleri uyumak ciddi sorunlara zemin hazırlar. Gece lensle uyunursa şayet ertesi gün mutlaka lensleri çıkarıp gözlerimizi dinlendirmeliyiz. Geceleri gözde kalmaya uygun lensler varsa da biz yine de lensle uyumayıp lens kullanma kurallarına uymak önem arz ediyor.

Haber Ara