$

Dolar

46,8629

Euro

53,6121

£

Sterlin

62,6094

Frank

58,3380

Gram Altın

6.277,7800

Bitcoin

2.921.222

$

Dolar

46,8629

Euro

53,6121

£

Sterlin

62,6094

Frank

58,3380

Gram Altın

6.277,7800

Bitcoin

2.921.222

YAŞAM

Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartlarına taksitlendirme yaptıklarını söyleyerek müşteri bulan ve gelen müşterilerin kredi kartlarını kopyalayarak daha sonra yüklü miktarda çekim yapan 2 kişi yakalandı.

24.08.2015 - 20:05
emrecakir
Kredi kartı kullananlar dikkat!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Üsküdar ve Ümraniye'de ofis açan Resul Hakkı B. (37) ve Deniz D. (33), mahallede bulunan esnafa "Bütün bankaların kredi kartlarına taksit yapıyoruz" yazılı broşür dağıttı. Bazı işyeri sahipleri broşürlere inanarak, taksit yapılmasını isteyen müşterilerini dolandırıcılara yönlendirdi. Kartlarına komisyon karşılığı taksitlendirme yapılmasını isteyen 2 müşteri dükkana gitti. Şüpheli Resul Hakkı B. ve Deniz D., H.Y. ile K.T.'nin kredi kartlarını kopyaladıktan sonra, 1 hafta içerisinde kopyaladıkları kartlardan toplam 45 bin 100 lira fazla çekim yaptı. Yaklaşık 10 gün içinde açtıkları dükkanı da kapatan dolandırıcılar ortadan kayboldu.

POLİS OPERASYONUYLA YAKALANDILAR

H.Y. ve K.T. ise durumdan şüphelenerek Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, yaptıkları operasyon sonucu Resul Hakkı B. ve Deniz D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri, aynı yöntemle başka kişilerin de mağdur olup olmadıklarını araştırırken, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın