$

Dolar

46,6312

Euro

53,0876

£

Sterlin

61,6060

Frank

57,6334

Gram Altın

6.010,2700

Bitcoin

2.783.010

$

Dolar

46,6312

Euro

53,0876

£

Sterlin

61,6060

Frank

57,6334

Gram Altın

6.010,2700

Bitcoin

2.783.010

YAŞAM

Kobani'ye ilk koşan yine Türkiye oldu

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları, IŞİD'in saldırılarına maruz kalan Kobani'ye son 3 günde 10 tır insani yardım ulaştırdı.

30.06.2015 - 12:44
tugce
Kobani'ye ilk koşan yine Türkiye oldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Türkiye, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık 9 aydır süren çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren Kobani'deki Suriyeli Kürtlere desteğini sürdürüyor. Çatışmalardan kaçan yaklaşık 200 bin Kobanili'ye kucak açan Türkiye, misafirlerinin her türlü ihtiyacını karşılamanın yanı sıra sınırın ötesindeki sivilleri de unutmuyor. 

Şu ana kadar yaklaşık 2 bin tır insani yardımın gönderildiği Kobani'ye, IŞİD'in birkaç gün önceki saldırılarının ardından ilk ulaşan yine Türkiye oldu. Çeşitli kentlerdeki sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardımlar sınır kapısındaki kotrollerin ardından Kobani'ye ulaştırıldı.

Böylece IŞİD'in bölgeden çekilmesinin ardından son 3 günde Kobanililere 10 tır yardım teslim edildi. 

'Yardım göndermek için seferber olduk'

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıları en iyi şekilde ağırlayan Türkiye'nin yardımlarını, sınırın ötesine de ulaştırmayı ihmal etmediğini söyledi.

Türkiye'nin savaş boyunca desteğini sürdürdüğü Kobani'yi hiçbir zaman  yalnız bırakmadığına dikkati çeken Çiftçi, komşu kentteki huzurun ve güvenliğin sağlanmasını arzu ettiklerini vurguladı.

Geçen haftaki saldırıların ardından bölgeye yardım göndermek için seferber olduklarını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Kobani'ye şimdiye kadar yaklaşık 2 bin tır insani yardım ulaştırdık. Birkaç gün önceki bombalı intihar saldırılarının ardından komşularımızı unutmadık. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 10 tır insani yardımı Kobanili kardeşlerimize teslim ettik. Sivil toplum kuruluşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ne pahasına olursa olsun komşumuzun yanında olmaya ve acısını paylaşmaya devam edeceğiz."

Suriyeli Kürt Halte Seriz ise Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi.

Dara düştüklerinde yanlarında hep Türkiye'yi gördüklerini anlatan Seriz, "Allah sizden razı olsun. Bizlere birazcık daha destek olmanızı bekliyoruz. İnşallah bugünler geçecek ve yaptıklarınızı tarih boyunca unutmayacağız" dedi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın