Dolar

32,3800

Euro

34,7490

Altın

2.410,00

Bist

10.106,80

Kızı IŞİD'e katılan baba intihar etti

35 yıldır Almanya’nın Geesthaacht Kasabası’nda yaşayan Sivas'lı Ercan Baran kızının IŞİD'e katılmasının ardından intihar etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 09:14:44

Kızı IŞİD'e katılan baba intihar etti

Hamburg'da yaşayan 16 yaşındaki M.S. isimli genç ile ocak ayında İstanbul'a giden Ece, ailesinin Almanya ve Türkiye'ye yaptığı başvurular sonunda yakalandı ve İstanbul'dan geri gönderildi.

Tüm ilgili birimlerde bilgisi bulunan Ece Baran, iki hafta önce bu kez “Berlin'e sınıf gezisine gitme” bahanesiyle evden ayrıldı ve yeniden Türkiye'ye gitti, oradan da IŞİD'e katıldı.

ALMAN TV'LERİ RÖPORTAJ YAPTI

Bunun üzerine konu yeniden basına yansıdı. Alman TV'leri gelip aile ile röportajlar yaptı. Almanya'da yayınlanan Avrupa Postası isimli internet portalı konuyu yakından takip etti. Röportaj daha internette yayınlanmadan genç kızın babasından acı haber geldi. Kendisinden iki gün haber alınamayan baba Ercan Baran'ın kapısını kırıp içeri giren polis, kendisini astığını ve köpeğinin de yanıbaşında beklediğini gördü.

ANNE BUNALIM GEÇİRİYOR

Annesi ise kızı kaçtıktan sonra psikolojik sorunlar yaşadığı için hastaneye kaldırıldı. Ece Baran'ın evinde bulunan bazı notlarda, Almanya'dan sonra gideceği adresin şehir başharfleriyle şifreli olarak işaretlendiği belirtildi.

‘ALLAHIN HİZMETKARLARI' BİLDİRİSİ

Öte yandan, genç kızın odasında bulunan “Allah'ın Hizmetkarları” başlıklı bildirilere anlam veremediklerini açıklayan aile yakınları, IŞİD'e militan kazandıran çevrelerin organizeli çalıştıklarını, ailelerin ve resmi kurumların ise yeterli duyarlılığı göstermedikleri aktarıldı.

Haber Ara