Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kilis'teki çatışmanın tanığı konuştu

Suriye sınırında 1 astsubayın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı çatışmanın tanığı köy muhtarı Ahmet Solak konuştu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 14:44:24

Kilis'teki çatışmanın tanığı konuştu

Kilis Elbyeyli ilçesi Beylerbeyi köyü ile Dağ Hudut Karakolu arasında sınır hattında bekleyen Türk askerine IŞİD güçlerinin saldırması sonucu yaşanan çatışmanın görgü tanığı olan Beylerbeyi Köyü muhtarı Ahmet Solak, Sputnik'e şunaları anlattı:

'SINIRA 200 METRE YAKLAŞTILAR'

"Bizim köy sınıra 200 metre yakınlıkta. Dün öğlen saatlerinde sınırda kurşun sesleri gelince hemen evin damına çıktım ve çatışma alanına baktım.  IŞİD üyesi bir grup Türkiye sınırına 3 araçla 200 metre yaklaşmıştı.  Türk askerine ateş ediyorlardı. 1 astsubay ve 2 asker IŞİD'in saldırısı sonucu yaralandı. Askerlerin yaralanmasıyla bazı askerler çığlıklar attı. 2 asker komutanı  yerde görünce şok geçirdi. IŞİD'n saldırısı üzerine sınır hattında daha önce konuşlanan tanklar IŞİD'lilere karşılık verdi. Tankların atışı sonucu IŞİD'in 3 aracı imha edildi. Suriye tarafında yoğun dumanlar çıktı. Anızlar yanmaya başlandı. IŞİD, üyeleri birbirlerine Arapça sesleniyorlardı. ‘Geri çekilin ağır silahlarla saldırıyorlar' diyorlardı. Sınır hattına çok sayıda zırhlı araç, ağır silah ve ambulans sevk edildi. Biz de sınır hattında yaşananları izliyorduk."

 

Haber Ara