Dolar

32,3996

Euro

34,6214

Altın

2.392,38

Bist

10.045,74

Kılıçdaroğlu: Bürokratlar değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki patlama sonrasında istifa etmesi gerekenlerin bürokratlar değil siyasiler olması gerektiğini dile getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 13:16:27

Kılıçdaroğlu: Bürokratlar değil...

Ajansların haberine göre, Kılıçdaroğlu, bir dizi görüşme için bulunduğu Gaziantep'te Ankara'daki patlamayla ilgili soruya cevap verdi. 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki patlama sonrasında görevden alınan Ankara Emniyet Müdürlüğündeki görevlilerin bürokrat olduğunu ve devleti onların yönetmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yani İçişleri Bakanı ve televizyonda gülümseyen Adalet Bakanının görevlerinden ayrılmaları ya da azledilmesi gerekiyor. Bürokratın ne günahı var, sonuçta faturayı bürokrata kesiyorlar.” dedi.

Siyasileri eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi bürokrat yönetmiyor ki ülkeyi hükümet yönetiyor. Hükümetin başında sayın Davutoğlu var. O hükümette içişleri bakanı var, adalet bakanı var. Eğer istifa etmeleri gerekiyorsa bunların istifa etmesi lazım. Siyasi sorumlu ben değilim, buradaki esnaf da değil, Antepli değil. Siyasi somlusu ülkeyi yönetenlerdir. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar, faturayı aşağıdaki bir gariban bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmeleri lazım ve ayrılması lazım. Demokrasilerde siyasi sorumluluk bunu gerektirir." açıklamasını yaptı.

Haber Ara