Dolar

32,5553

Euro

34,6820

Altın

2.420,56

Bist

9.645,02

Kardan adam nedir? Kardan adam nasıl yapılır?

Kış aylarının eğlenceli aktivitelerinden biri de kardan adam yapmaktır. Farklı ölçülerde yapılan kardan adamlar, hayal gücüne göre şekil verilerek çeşitli şekillerde süslenirler. Kardan adam hakkında merak edilen tüm detayların cevabı...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-26 20:18:35

Kardan adam nedir? Kardan adam nasıl yapılır?

Kardan Adam nasıl yapılır?

Kış aylarının eğlenceli aktvitelerden birisi olan Kardan adam, sıkıştırılmış kardan yapılan, insana benzer heykel olarak tanımlanır. Kardan adam genellikle çocuklar, bazen büyükler tarafından, eğlenmek amacıyla yapılmaktadır.Kardan adam gövdesi ve başı, yerde yuvarlanarak yapılan iki ya da üç tane büyük kar topundan oluşmakta.
Kardan adamın kolları genellikle daldan yapılır, bazen de kardan da olabilmektedir.Kardan adamın burnu havuç yada diken, göz olarak kömür veya zeytin ya da diken kullanılmaktadır. Kardan adamın boynuna atkı,başına şapka, kasket, kova gibi bir başlık giydirildiği gibi otlardan da saç yapılabilir, koluna bir süpürge tutuşturulmaktadır.

Kardan Adam kısa tarihi

Kardanadamın bilinen en eski kaydı, 1380 yılında yapılmış bir illüstrasyon. Bulunabilen en eski fotoğrafı ise 1853 yılında Mary Dillwyn tarafından çekilmiştir.

Haber Ara