Dolar

32,4082

Euro

34,8156

Altın

2.434,22

Bist

9.915,62

Karakuş Tatlısı nasıl yapılır?

Adana’nın meşhur tatlarından biri olan Karakuş Tatlısı bu hafta Masterchef Türkiye programına konuk oluyor. Masterchef Türkiye’de adı geçen tatlı üzerine arama motorlarında Karakuş tatlısı tarifi aranmaya başladı. Adana’nın meşhur karakuş tatlısı nasıl yapılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 00:53:15

Karakuş Tatlısı nasıl yapılır?

ŞERBET İÇİN GEREKLi MALZEMELER

3,5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1/2 adet limon

KARAKUŞ TATLISI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un

KIZARTMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1/2 su bardağı sıvı yağ
Açmak için:
3 yemek kaşığı nişaşta

KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?

Şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye koyun, içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve arzu ederseniz kabuğuyla birlikte limonu da tencereye atın.
Ocağın kısık ateşten normal dereceye getirin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbetiniz hazır olduktan sonra limonun kabuğunu içinden çıkartın ve şerbetinizi soğumaya bırakın.

KARAKUŞ TATLISI HAMURUNUN HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini bir yoğurma kabında karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun fazla yumuşak olması durumunda bir miktar un daha ilave edebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız hamur bezelerini yuvarlayın. Hamur bezelerinin üstünü nemli bir bezle öreterek yaklaşık olarak 15 dakika dinlenmeye ayırın.

WhatsApp Image 2020-10-11 at 01.02.41

KARAKUŞ TATLISI İÇ HARCI HAZIRLAMAK İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLAR
Ceviz içini, tarçını ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. 

KARAKUŞ TATLISINI NASIL BİRLEŞTİRMELİYİZ? / KARAKUŞ TATLISI NASIL PİŞİRİLİR?

Hamur açacağınız zemine bol nişasta serpin. Dinlenmeye aldığınız hamur bezelerinden birini nişastalayıp açmaya başlayın. Mümkün olduğunca ince bir şekilde hamur bezenizi açın.
Bezeyi açtıktan sonra açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını üç parmak genişliğinde olacak şekilde (akordiyon şeklinde) katlayın.
Katladığınız bu yufkaya yan yana, öbek şeklinde hazırladığınız iç harcı aralarında 2 parmak mesafe kalacak şekilde koyun.
Yufkanın katlamadığınız diğer kısmını da akordiyon şekline getirin. Öbek şekline getirdiğiniz yufkaları iç harcı konulduktan sonra kapatın ve hafif bir şekilde üstüne bastırın.
Yufka öbeklerini yanlarından hamuru büzüştürün. Öbekleri parmağınızla bir şeker paketi yapıyormuşçasına sarın.
-Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırarak minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.
-Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın.
-Hazırladığınız tatlıları, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atın, altını kısın ve bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.
-Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın. Arzunuza göre servis edebilirsiniz. (Afiyet olsun)

 

Haber Ara